ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ OČITAO LEKCIJU SVIMA: Ovako imena postaju legende!
Aleksandar Đorđević, Foto: Damir Dervišagić

SELEKTOR O MUNDOBASKETU

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ OČITAO LEKCIJU SVIMA: Ovako imena postaju legende!

Srbija ume da osvoji medalju na velikom takmičenju čak i kad velike zvezde ne igraju

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće na Mundobasketu u Kini u najjačem mogućem sastavu.

Tu će biti NBA Ol star Nikola Jokić, Miloš Teodosić, NBA igrači Bogdan Bogdanović i Boban Marjanović. Međutim, nisu imena ta koja stvaraju istoriju. kvalitet igrača jeste važan, ali Srbija ume da osvoji medalju na velikom takmičenju čak i kad velike zvezde ne igraju.

- Naš tim je najbolji dokaz da imena ne igraju. Osvajali smo medalje čak i kad smo igrali bez velikih imena. Igrači koji su potpuno spremni će igrati i tako imena postaju legende - rekao je Aleksandar Đorđević, selektor Srbije u intervjuu za sajt FIBA.

Srpski košarkaši će braniti srebro koje su osvojili 2014. godine kada su u finalu izgubili od reprezentacije SAD. Međutim, sada je vreme za korak više i osvetu Amerikancima koji su možda i najveća pretnja svima.

- Verujem da nam je to svima cilj. Imaćemo veoma teško prvenstvo. Mnogo reprezentacija je napredovalo, počevši od Grčke sa Janisom Atenkombom, najdominantnijim igračem u NBA ligi. Francuska i Litvanija će biti opasne za svakoga i one treba da budu primer kako treba da se radi. Priliku će čekati i Rusija i Francuska. Što se tiče Amerikanaca, sa Gregom Popovičem na klupi i njegovim stručnim štabom, pokazali su koliko su ozbiljno pristupili ovom takmičenju. - dodao je Sale Nacionale.

Srpski selektor poštuje druge ekipe, ali je fokusiran na svoju. Sa imenima iz NBA lige, Srbija je jedan od favorita za medalju.

- Verujem u ovo što radimo, u kvalitet koji naši igrači imaju. Ali ne možemo da napravimo grešku i da pripreme počnemo sa idejom da smo mi ti koji će igrati finale i u njemu pobediti. Pogotovo zato što ćemo igrati osam utakmica za 15 dana - spustio je loptu Aleksandar Đorđević.

Mundobasket na programu je od 31. avgusta do 15. septembra. Srbija će igrati u grupi D, prvi rival je Angola 31. avgusta, dva dana kasnije Orlovi će se suočiti sa Filipinima, a poslednji meč u grupnoj fazi zakazan je za 4. septembar protiv Italije. Dva prvoplasirana tima igraće u narednoj fazi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.