SUDIJE SE IZVINJAVALE MIJAILOVIĆU ZBOG BERONOVIH KORAKA: Zvali su nekoliko dana zaredom, ali Partizan to ne zanima
Ostoja Mijailović i Andrea Trinkijeri, Foto: Espreso

Ostoja Mijailović otkrio

SUDIJE SE IZVINJAVALE MIJAILOVIĆU ZBOG BERONOVIH KORAKA: Zvali su nekoliko dana zaredom, ali Partizan to ne zanima

Prvi čovek Partizana je otkrio i da će budžet biti znatno veći za narednu sezonu

Objavljeno:

Ostoja Mijailović je poručio da želi da Partizan naredne sezone se podigne na veći nivo, te da će imati znatno veći budžet, a osvrnuo se i na grešku sudija u finalu KLS kojom je njegov klub oštećen i zbog toga izgubio titulu.

- Tokom dana je najpre održana sednica Upravnog odbora, a potom i Skupštine kluba. Zatvorili smo prošlu sezonu, napravili kratki rezime i usvojili sportski izveštaj. Malo smo preradili Statut i utvrdili ciljeve za sledeću sezonu. Mi imamo novi sistem organizacije za sledeću godinu u svakom smislu, prelazimo u Arenu i to će biti naš novi dom. Na malom terenu Arene će sve naše selekcije i prvi tim trenirati, tamo će biti kancelarije stručnog štaba i svlačionice, a u velikoj Areni ćemo igrati utakmice Evrolige, odnosno, Evrokupa, zavisi u kojem takmičenju budemo igrali, kao i mečeve ABA lige. Za KLS još nismo doneli odluku i to ćemo videti nešto kasnije - rekao je Mijailović.

Ostaju Trinkijeri i Lončar, tako da će tim imati kontinuitet.

- Jako je važno što smo uspeli da napravimo kontinuitet u tom sportskom delu. U protekle dve godine smo menjali trener, ovo je treći trener, sportski direktor je već drugu godinu u klubu i jako je važno što će oni ostati. Oni će selektovati ekipu za sledeću sezonu. Imaće veći budžet nego prošle godine, jer smo uspeli da vratimo većinu dugova i da smo uspeli se stabilizujemo finansijski. Ono što prihodujemo ćemo ulagati, pre svega u mlađe kategorije, u prvi tim da budemo konkurentni.

Koliko će odluka Evrolige uticati na budžet, odnosno cenu tima i roster?

- U završenoj sezoni smo 30% budžeta iskoristili na vraćanje dugova. Siguran sam da će novi budžet biti preko 25% u odnosu na prethodnu sezonu. Želimo da podignemo klub većim ulaganjima u prvi tim, Andrea Trinkijeri je tu, ima još dve godine ugovora. Želimo kontinuitet jer je to garancija za uspeh. Sve je ostalo iza nas, ulagaćemo u budućnosti jer smo dosta problema rešili. Uspeli smo da preskočimo i poslednju finansijsku obavezu prema poreskoj upravi - poručio je Mijailović.

I dalje se u javnosti priča oko greške u koracima Bilija Berona u četvrtom meču finala KLS posle koje je Amerikanac postigao koš za pobedu u poslednjoj sekundi.

Ostoja Mijailović o grešci sudija da ne sviraju korake Beronu
Ostoja Mijailović o grešci sudija da ne sviraju korake Beronufoto: Espreso

Sudije to nisu videle, niti su dosudile i time je Partizan direktno oštećen, što je priznala i KLS.

- Ja zbog sutra ništa nisam komentarisao o KLS. Ja sam rekao moje mišljenje o srpskoj košarci, a rekao sam i šta je želja Partizana. Na parketu treba pustiti momke da se bore na fer i sportski način. Sve zavisi od sponzorstva, od sportskog ambijenta. Za mene ja Partizan pobednik četvrte utakmice, bez obzira šta se dogodilo. Nije bilo pravedno prema Partizanu, momci će nastaviti dalje da se takmiče bez obzira na sve. Sudijama je krivo što se to dogodilo, nekoliko puta su zvali, ali Partizan to ne zanima. Partizan je zaslužio da igra petu utakmicu - poručio je Mijailović.

Da li će ABA izgubiti mesto u Evroligi od sledeće sezone? Mijailović je rekao da nije dobra situacija na Jadranu posle finala u poslednje dve godine.

- Uvek želim da sistem napreduje. U finalu ABA lige se svašta izdešavalo. Upućene su ozbiljne kritike od Evrolige, ABA mora da se podigne na viši nivo. Još godinu dana ugovora ima ABA liga sa Evroligom. Srbija je najviše dala što se tiče ABA lige - rekao je Mijailović.

Kakve su, zapravo, šanse Partizana?

- Ne treba slaviti, ne treba se radovati. Šta god da se desi, Partizan je pobednik. Mi smo sve dali što je traženo od nas. Mi smo pokazali da smo klub koji je spreman da se takmiči u Evroligi - rekao je Mijailović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.