DA NIJE DRAFTOVAN, POSTAO BI NAUČNIK: Zaboravite Bobija, NBA liga ima novog najvišeg košarkaša! Veći je čak za 9 cm
Tako Fol, Foto: AP

NAJVIŠI NA SVETU

DA NIJE DRAFTOVAN, POSTAO BI NAUČNIK: Zaboravite Bobija, NBA liga ima novog najvišeg košarkaša! Veći je čak za 9 cm

Jedna od onih košarkaških priča iz domena "nadrealno"

Objavljeno:

Dugo je Boban Marjanović bio najviši košarkaš NBA lige, tačnije, od momenta kada je stigao, pa sve do NBA drafta 2019. Tačnije, do par dana posle drafta.

Tada je Tako Fol, iako nije izvučen među 60 momaka, potpisao profesionalni ugovor sa Boston Seltiksima. Da, dobro ste pročitali, dečko se zove Tako Fol i rođen je u glavnom gradu Senegala - Dakaru, gde se kao klinac nije bavio košarkom, već je kao svi dečaci iz ove zemlje igrao fudbal.

Fol je bio sjajan učenik u srednjoj školi, a iako je imao uspona i padova (promene škola na svakih par meseci), engleski jezik je savladao samo nekoliko meseci po dolasku u SAD, gde je završio i fakultet. I to ne onako kako sportisti obično rade (da ne kažemo kako sportiste poguraju da to urade), već kao svaki drugi običan momak. Pored košarke, vanserijski talenat je i za nauku, s obzirom na to da je jednom prilikom istakao da, ukoliko ne uspe u košarci, uvek može da se posveti elektrotehnici, koju je i završio.

San mu je bio ili da zaigra u NBA, ili da počne da radi u nekim od najvećim kompanijama u tzv. Silikonskoj dolini, koja se nalazi nadomak San Franciska, a koja predstavlja pravu Meku za informatičare, programere, inženjere i sve ostale talentovane naučnike ove generacije.

Tako, od naredne sezone bi moglo da se dogodi da pod košem gledamo pravi susret divova na meču između Seventisiksersa i Seltiksa, jer je Boban Marjanović visok 222 centimetra, dok je Senegalac čak za devet viši, dakle, ima 231 cm.

Treći najviši košarkaš lige u ovom momentu je novi Jokićev saigrač, takođe ruki Bol Bol, sin legendarnog Manutea Bola.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.