Markus Vilijams menja Dušana Buluta!
Foto: Saša Pavlić Koky

kakva vest

Markus Vilijams menja Dušana Buluta!

Interesantna zamena za Srbina

Objavljeno: 22:19h

Bivši košarkaš Crvene zvezde i veliki ljubimac Delija Markus Vilijams zameniće Dušana Domovića Buluta i pojačaće ekipu Bol Hogsa u američkoj basketaškoj BIG3 ligi.

Vilijams dolazi kao zamena pošto je srpski reprezentativac odustao od takmičenja u ovoj ligi, iako je pre mesec i po dana draftovan za igranje u BIG3.

Bulut je objavio da ga je FIBA upozorila kako će ga kazniti suspenzijom tokom Olimpijskih igara 2020. ako zaigra spomenuto američko takmičenje, što je Eurohups kasnije negirao tvrdnjom da je FIBA fleksibilna prema basketašima koji igraju njena takmičenja.

Trideset trogodišnji Vilijams nije imao problema da promeni sredinu i napusti Stokton Kingse i razvojnu "G" ligu. Pre Kingsa, Vilijams je više puta menjao sredinu (Piratas Kebradiljas, Rino Bighorns, Šole, Budućnost), a više puta je imao problema i sa doping kontrolama jer je bio pozitivan zbog marihuane.

Bez obzira na sve, tokom jedne godine koliko je igrao za Crvenu zvezdu ostao je upamćen kao jedan od najlucidnijih dodavača skorijih godina u crveno-belom dresu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.