KOŠARKAŠICAMA JE POTREBAN HUK SA TRIBINA: Ana Dabović objasnila kako jako treniraju pred Eurobasket u Srbiji!
Ana Dabović, Foto: EPA/Martin Divisek

FINIŠ PRIPREMA

KOŠARKAŠICAMA JE POTREBAN HUK SA TRIBINA: Ana Dabović objasnila kako jako treniraju pred Eurobasket u Srbiji!

Posle Zlatibora, Beograda i turnira u Francuskoj, ženska košarkaška reprezentacija Srbije završni deo priprema odrađuje u Vršcu

Objavljeno:

Košarkašica Srbije Ana Dabović rekla je da će predstojeće utakmice protiv Turske pokazati u kojoj je fazi trenutno nacionalni tim i šta treba da se "doradi" do početka Evropskog prvenstva.

Domaćini Evropskog prvenstva za žene su Srbija i Letonija, a turnir počinje 27. juna i traje do 7. jula.

- Zadovoljna sam kako teku pripreme, pogotovo što nemamo većih problema sa povredama, jer je najvažnije da sve devojke budu zdrave. Radimo jako, na detaljima i dve utakmice koje nam slede protiv Turske treba da pokažu u kojoj smo trenutno fazi i šta treba da doradimo do početka Evropskog prvenstva - rekla je Ana Dabović, prenosi KSS.

Posle Zlatibora, Beograda i turnira u Francuskoj, ženska košarkaška reprezentacija Srbije završni deo priprema odrađuje u Vršcu. Do početka šampionata ostalo je manje od sedam dana, a izabranice Marine Maljković odigraće predstojećeg vikenda dve pripremne utakmice protiv Turske, od kojih će prva biti otvorena za javnost.

- Veoma smo uzbuđene i željno očekujemo početak prvenstva. Nadamo se da ćemo imati veliku podršku sa tribina. Nedavno smo se vratile sa turnira u Francuskoj, gde smo imale tri jake utakmice i videle smo šta nas očekuje na šampionatu. Nadam se da će nam se sve kockice poklopiti i da ćemo ostvariti za početak prolazak grupne faze, što je i prvenstveni cilj, a posle ćemo korak po korak da razmišljamo o ostalom - dodala je Maja Škorić.

Srbija će šampionat Evrope početi 27. juna utakmicom protiv Belorusije. U grupi D Srbija će u Zrenjaninu igrati još protiv Rusije i Belgije. Prvi deo Evropskog prvenstva igra se u Letoniji i u Zrenjaninu i Nišu od 27. juna, a druga faza je na programu u Beogradskoj areni od 2. do 7. jula.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.