Konačno se zna kada počinje košarkaška liga Srbije i biće nikad kraća!

Tek nešto više od 30 dana

Konačno se zna kada počinje košarkaška liga Srbije i biće nikad kraća!

KLS bi, prema sadašnjem planu, trebalo da počne 7. i 8. maja, ali postoje neka razmišljanja da je jedno kolo odigra ranije, pa da usledi pauza od meseca dan, što je na dugačkom štapu
Objavljeno:

Srpska javnost je konačno saznala kada će početi nacionalno košarkaško prvenstvo. KLS će početi 7. i 8. maja i trajaće kraće nego ikada ranije, barem je takav plan, objasnio je direktor lige Leon Deleon. I dok košarkaška javnost zabezeknuto gleda pre svega u činjenicu da se sve do sada nije znalo kada će početi domaće takmičenje, pa onda i to što će trajati tek koji dan duže od mesec dana, direktor lige je rekao da se čekalo na mnogo stvari za određivanje datuma početka, a pre svega rasplet oko sukoba FIBA i Evrolige.

Dado Đilas
- Kako sada stvari stoje, jedna grupa Superlige počinje 7, a druga 8. maja - kaže direktor KLS Leon Deleon, objašnjavajući da je pre tog roka gotovo nemoguće da najboljih osam timova zakorače u završne borbe za srpsku košarkašku krunu. - Zvezda ima još tri meča u top 16 Evrolige, posle čega je verovatno očekuje četvrtfinalna serija (od tri do pet utakmica). Takođe, čekamo da vidimo kad će biti i finale ABA, pa je u tom periodu moguće naći termin (4-5. april) samo za jedno kolo Superlige, posle čega bi usledila pauza više od mesec dana do nastavka.
Ono što još više upada u oči jeste plan da se KLS završi 10. ili 11. juna, a dobro se zna da će Aleksandar Saša Đorđević okupiti reprezentativce za pripreme za kvalifikacioni turniru 15. juna, pa je pitanje da li će momci koji igraju domaće prvenstvo uopšte stići da se odmore. - Već znate da smo se zbog obaveza reprezentacije dogovorili da bude taj termin- rekao je Leon Deleon. Ipak, postoje i određene kombinacije da se finalna serija ABA lige igra na kraju sezone, umesto od 11. do 17. aprila (ako se Zvezda ne plasira u četvrtfinale Evrolige), odnosno 29. aprila do 5. maja (ako se Zvezda plasira u četvrtfinale), što bi otvorilo mogućnost da se prvo kolo odigra pre početka maja, ali Deleon je rekao da ne želi da se bavi stvarima koje nisu na stolu. (Espreso.co.rs / Izvor: Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.