ZVEZDA SPREMA BOMBE PRED EVROLIGU: Poznato je ko ostaje, a tri ozbiljna imena su pred vratima Malog Kalemegdana!
KK Crvena zvezda, Foto: Starsport©

PRIPREMA SE TIM ZA ELITU

ZVEZDA SPREMA BOMBE PRED EVROLIGU: Poznato je ko ostaje, a tri ozbiljna imena su pred vratima Malog Kalemegdana!

Navijače crveno-belih sada najviše zanima kako će izgledatio ekipa u narednoj sezoni

Objavljeno:

Spuštena je zavesa na košarkaški šampionat Srbije.

Crvena zvezda je zvanično odbranila titulu, nakon odluke Košarkaške lige Srbije da ne uvaži žalbu KK Partizan zbog sudijskog previda na utakmici broj četiri finalne serije plej-ofa.

Zvezda je ipak glavni zadatak uradila krajem aprila, kada je stigla do pehara u ABA ligi, čime je obezbedila povratak u Evroligu u sezoni 2019/2020.

Navijače crveno-belih sada najviše zanima kako će izgledatio ekipa u narednoj sezoni.

Branko Lazić uzima pehar od Vlaste Velisavljevića
Branko Lazić uzima pehar od Vlaste Velisavljevića foto: Starsport©

Milan Tomić sigurno ostaje, najbolji igrač Bili Beron produžio je ugovor na još godinu dana. Novosti prenose da Zvezda ima u planu da zadrži i Stratosa Perperoglua, koji zbog povrede nije igrao u KLS, ali je dao značajan doprinos u osvajanju ABA lige. Takođe, Muhamed Faje je blizu da dobije novi ugovor, ukoliko ne bude imao prevelike zahteve. Majkl Odžo je siguran u rosteru za narednu sezonu.

Veliko je pitanje da li će Kej Si Rivers i naredne godine igrati u Zvezdi. Nekadašnji igrač Panatinaikosa je putuje u SAD, i mala je verovatno da će sa njim biti produžena saradnja.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda foto: Starsport©

Mlade snage Dejan Davidovac, Boriša Simanić i Ognjen Dobrić i naredne sezone će nositi crveno-beli dres, a tek treba da se razjasni sitauacija sa igračima poput Aleksa Radanova i Dušana Ristića. Takođe i kapitenu Branku Laziću je istekao ugovor, a u klub se sigurno neće vraćati Maik Cirbes i Džo Regland.

Što se tiče pojačanja očekuje se dolazak plejmejkera (pominje se Stefan Jović), centra (u igri je Ognjen Kuzmić), a govori se i o povratku Čarlsa Dženkinsa iz Himkija. Leto je dugo i nema sumnje da će se uskoro pojaviti nova imena kao potencijalna pojačanja prvenstveno na bekovskim pozicijama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportska centrala/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.