DELEON DONEO ODLUKU: Partizan tražio da se poništi finale, ovo je odgovor KLS!
Bili Beron i Markus Pejdž u duelu, Foto: Starsport©

TO JE TO!!!

DELEON DONEO ODLUKU: Partizan tražio da se poništi finale, ovo je odgovor KLS!

Crno-beli su, pritom, kažnjeni i sa 102.000 dinara

Objavljeno:

Direktor takmičenja Košarkaške lige Srbije Leon Deleon doneo je odluku da registruje četvrtu utakmicu finalne serije plej-ofa Superlige Srbije u košarci između Partizana i Crvene zvezde rezultatom 75:76, pa su crveno beli zvanično postali šampioni.

Deleon je saopštio da je odbijena žalba Partizana i pored evidentne greške sudija, kada nisu svirani koraci Biliju Beronu pro postizanju pobedničkog koša.

U vezi sa žalbom KK PARTIZAN da je pobednika rešio koš koji je Bili Beron postigao posle greške u koracima, od sportskog direktora KLS je dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi: „Previd sudija-nedosuđeni koraci u poslednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro.“I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravilene može biti razlog za poništenjeutakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenihpravilaigre FIBA posebno tačka C1) žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom, stoji u saopštenju Deleona

Leon Deleon
Leon Deleon foto: Starsport©

Deleon je doneo odluke i o kažnjavanju aktera četvrte utakmice plej-ofa.

KK PARTIZAN, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 102.000 dinara, zbog toga štoje na teren bačen veliki broj sitnih tvrdih predmeta i dve petarde i što je u gledalištu zapaljena baklja (četvrti put)shodno čl. 61 B) 8,12i 13 Propozicija takmičenja.

Igrač KK PARTIZAN, N. Veličković, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 12.000 dinara zbog dosuđene TG(druge) shodno čl. 61 G) 7 Propozicija takmičenja.

Igrač KK CRVENA ZVEZDA, M.Faye, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 12.000 dinara zbog dosuđene TG (druge) shodno čl. 61 G) 7 Propozicija takmičenja.

Zbog negativne ocene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej ofa sudije I.Belošević, U.Obrknežević i U.Nikolić, se po automatizmu kažnjavaju sa po 3 utakmice u tempu delegiranja, shodno čl.61 Ž) 4 Propozicija takmičenja. Kazna se prenosi usledeću sezonu.

Šta vi kažete na sve ovo? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.