ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE! Bili Beron u poslednjoj sekundi pogodio za pobedu i titulu protiv Partizana!
Crvena zvezda je šampion Srbije, Foto: Starsport©

FINALE SUPERLIGE SRBIJE

ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE! Bili Beron u poslednjoj sekundi pogodio za pobedu i titulu protiv Partizana!

Sva dešavanja sa meča ste pratili u našem lajv-blogu

Objavljeno: 00:26h

Crvena zvezda je šampion Srbije! Crvena zvezda je pobedila Partizan u poslednjem sekundu četvrte utakmice 76:75 i tako došla do ukupne pobede u finalu plej-ofa od 3:1.

Junak pobede je Bili Beron koji je bukvalno u poslednjoj sekundi doneo trijumf crveno-belima i petu uzastopnu titulu državnog prvaka.

Prava drama je viđena u ovom susretu iako su crno-beli u jednom trenutku u prvom poluvremenu stekli čak 14 poena prednosti.

Međutim, umesto da već tada reše meč, previše su počeli da greše, donosili su ishitrene odluke u napadu, mnogo promašivali, a Zvezda je malo po malo topila njihovu prednost, pre svega zahvaljujući odličnom šutu za tri poena.

Do kraja treće četvrtine došlo se do egala i jasno je bilo da će dramatična završnica biti u poslednjoj deonici, ali tada se dešava nešto neverovatno za jednu zemlju koja sebe naziva "zemljom košarke".

1 / 4 Foto: Starsport©

Samo što je počela poslednja četvrtina, dolazi do prekida meča, jer je grom udario u halu "Aleksandar Nikolić" i izazvao prekid rada određenog broja sijalita i puko je plafon pa je dvorana počela da prokišnjava.

Usledila je borba da se pokupi voda sa parketa i da se on osuši kako bi utakmica bila nastavljena, a ta pauza koja je trajala skoro pola sata, čini se da je uticala i na igrače.

Ipak, Partizan je u završnicu ušao s prednošću zahvaljujući trojkama Pejdža i Renfroa, ali tada odgovornost preuzimaju Davidovac i Beron i u poslednji minut se ušlo sa nerešenim rezultatom.

1 / 6 Foto: Starsport©

Beron je odlučio da on bude taj koji će preuzeti odgovornost, pa je poentirao u tri poslednja Zvezdina napada zaredom i tako odgovorio i Pejdžu i Renfrou sa druge strane.

Ali bez skandala nije moglo, pošto je u poslednjem napadu na meču Beron poentirao za pobedu u poslednjoj sekundi, ali je tom prilikom napravio korake što je promaklo sudijama i utakmica je završena pobedom Zvezde 76:75.

Snimak je pokazao da jesu bili koraci, iz Partizana su odmah posle meča uložili žalbu i utakmica zvanično nije registrovana.

1 / 13 Foto: Starsport©

Međutim, pehar i medalje pobednicima su svakako dodeljene i pitanje je da li će se krajnji ishod promeniti i da žalba bude prihvaćena, jer sankcije će vrlo verovatno samo snositi sudije koje su imale previd.

Sve u svemu, Crvena zvezda je osvojila svoju 20. titulu u istoriji i tako prišila i drugu zvezdicu na svom grbu.

Najbolji pojedinac meča bio je Bili Beron sa 21 poenom, 13 je ubacio Davidovac, a 12 Odžo. Partizan su predvodili Gagić i Renfro sa po 11 poena.

KK Partizan - statistika
KK Partizan - statistikafoto: Printscreen/fibalivestats.com
KK Crvena zvezda - statistika
KK Crvena zvezda - statistikafoto: Printscreen/fibalivestats.com

Sva dešvanja sa meča ste pratili na našem lajv-blogu:

40. minut - KRAJ! BILI BERON POLAŽE LOPTU U KOŠ U POSLEDNJOJ SEKUNDI I DONOSI TITULU CRVENOJ ZVEZDI! Partizan - Crvena zvezda 75:76.

40. minut - Vraća prednost Partizanu Aleks Renfrou prodorom do samog kraja na 13 sekundi pre kraja meča. Partizan - Crvena zvezda 75:74.

40. minut - Pejdž je bio precizan sa linije penala, ali uzvraća Beron košem uz faul na 30 sekundi pre kraja. Partizan - Crvena zvezda 73:74.

40. minut - Na ulasku u poslednji minut pogodili su Jaramaz i Beron pa je rezultat nerešen 71:71.

38. minut - Pogađa trojku Markus Pejdž, Čović je izblokiran, ali Faje odličan u ofanzvnom skoku i uz koš dobija i faul. Partizan - Crvena zvezda 69:69.

38. minut - Serija crveno-belih 5:0 poenima Berona i Davidovca. Partizan - Crvena zvezda 66:67.

37. minut - Greška u koracima Majkla Odža i to kažnjava novom trojkom Renfro. Partizan - Crvena zvezda 66:62.

36. minut - Izuzetno važna trojka Vanje Marinkovića, njegovi prvi poeni na utakmici. Na drugoj strani ne uspeva da vrati trojku Rivers. Partizan - Crvena zvezda 63:62.

34. minut - Renfrou je pogodio, ali na drugoj strani zakucava Odžo. Partizan - Crvena zvezda 58:59.

33. minut - Filip Čović postiže prve poene posle prekida i crveno-beli vode. Partizan - Crvena zvezda 56:57.

1 / 14 Foto: Starsport©

20.02 - I sada će biti nastavljena utakmica!

19.52 - Najnovija informacija glasi da će utakmica biti nastavljena, ali se ne zna kada. Čeka se da se osuši parket.

32. minut - I dalje prekid traje, jer prokišnjava hala Pionir! Prekid traje već neko vreme! Neverovatna scena!

Kako jaljva Arena sport, grom je udario u halu Aleksandar Nikolić i to je izazvalo prekid struje i gašenje određenog broja svetala u hali, pa je publika u potpunom mraku, a uz to i dvorana prokišnjava!

Zato su sudije prekinule meč i rekle igračima da se zagrevaju dok se svetla ne osposobe.

32. minut - PREKINUTA UTAKMICA! Usled brojnih predmeta koji su poleteli sa tribina na parketu zbog dosuđenog faula Zagorcu, sudije su prekinule meč. Pozvale su igrače da se povuku do klupa dok se teren ne raščisti.

Sudije su na kratko prekinule meč zbog predmeta koje ubacuju navijači
Sudije su na kratko prekinule meč zbog predmeta koje ubacuju navijačifoto: Printscreen/Arenasport 1

32. minut - Trojka Riversa na koju dalekometnim pogotkom odgovara Rade Zagorac. Partizan - Crvena zvezda 56:55.

30. minut - Na ulasku u poslednji minut Marinković je precizan sa linije slobodnih bacanja, ali onda neverovatna trojka Bilija Berona sa 10 metara za novo izjednačenje. Partizan - Crvena zvezda 52:52 na kraju treće četvrtine.

Nikola Janković je zaradio posekotinu na glavi
Nikola Janković je zaradio posekotinu na glavifoto: Printscreen/Arena Sport 1

29. minut - Brza trojka Bilija Berona za izjednačenje 49:49. Valjalo bi apostrofirati da i jedni i drugi izvode očajno slobodna bacanja. Partizan ima 9/16, a Zvezda 5/12.

27. minut - Trojka Filipa Čovića posle koša Nikole Jankovića i crveno-beli su na -2. Trinkijeri traži tajm-aut. Partizan - Crvena zvezda 48:46.

26. minut - Serija promašaja za tri poena Novice Veličkovića, ali ni gosti nisu uspeli to previše da kazne i stignu do izjednačenja. Pogodio je sada Majkl Odžo. Partizan - Crvena zvezda 46:43.

24. minut - Poeni Zagorca i potom period loše igre na obe strane. Partizan - Crvena zvezda 46:40.

22. minut - Polaže na drugoj strani Renfro, ali još jedna trojka crveno-belih, vratila se lopta u obruč posle koša Bilija Berona. Partizan - Crvena zvezda 44:40.

21. minut - Opet Davidovac pogađa trojku u poslednjoj sekundi napada. Partizan - Crvena zvezda 42:37.

1 / 8 Foto: Starsport

20. minut - Kraj prvog poluvremena! Partizan odlazi na odmor 42:34, ali delovalo je da je to moglo i ubedljivije s obzirom na bolju igru domaćina, ali su gosti uspeli da se spuste ispod 10 razlike.

19. minut - Vezani poeni Branka Lazića sad, ali odgovorio je Renfro trojkom za novu dvocifrenu prednost crno-belih. Partizan - Crvena zvezda 42:32.

19. minut - Renfro je pogodio novu trojku za Partizan i tako presekao seriju crveno-belih. Partizan - Crvena zvezda 39:28.

17. minut - Bila je u jednom momentu prednost Partizana +14, ali usledile su dve uzastopne trojke gostiju. Zahvaljujući tome, crveno-beli ostaju u meču. Partizan - Crvena zvezda 36:28.

15. minut - Šta je sada promašio u kontru Pejdž, ali to ispravlja Veličković koji je sve dobro pratio i donosi +12 svom timu. Partizan - Crvena zvezda 34:22.

14. minut - Nemaju crveno-beli nikakvih rešenja u napadu, kaznio ih je Ali Nikolić trojkom za prvu docifrenu prednost 32:22 za Partizan.

13. minut - Crno-beli povećavaju razliku u ovom periodu. Veličković je pogodio uz faul Davidovca. Partizan vodi 30:22.

10. minut - Pogodio je Odžo, ali na drugoj strani trojka Nikolić i onda presečana lopta Renfra koji u poslednjim sekundama prve četvrtine polaže loptu kroz obruč. Partizan - Crvena zvezda 23:16.

1 / 8 Foto: Starsport©

9. minut - Još jedna čudna trojka Zvezde o tablu, ovog puta je pogodio Kej Si Rivers. Partizan - Crvena zvezda 18:14.

8. minut - Traju Zvezdini problemi u svom reketu, gde ne mogu ništa maltene da zagrade i dođu do defanzivnog skoka, a to sada kažnjava trojkom Ognjen Jaramaz, kao i Janković novim pogotkom. Partizan vodi 16:11.

6. minut - Razgoropadio se Đorđe Gagić u ovom periodu. Njegova serija od 8 uzastopnih poena, Dušan Ristić ne može da izađe na kraj sa njim. Partizan - Zvezda 9:9.

5. minut - Monstruozna blokada Pejdža i potom polukontru iz odojke za nove poene Partizana završava Gagić. Partizan - Crvena zvezda 5:7.

3. minut - Zagorac je bio polovično uspešan sa linije slobodnih bacanja za prve poene Partizana na meču, a potom je Gagić izborio dobru poziciju i postigao prve poene iz igre za crno-bele. Partizan - Crvena zvezda 4:6.

3. minut - Pršti na terenu od žestokih duela, a sada su se uneli u lice jedan drugom Faje i Veličković. Problem za Zvezdu jer Faje ima 3 lične greške.

Mohamed Faje i Novica Veličković u klinču
Mohamed Faje i Novica Veličković u klinčufoto: Printscreen/Arenasport 1

2. minut - Sa dve trojke na istecima napada Zvezda otvara utakmicu. Zagorac je promašio zakucavanje, a na drugoj strani Davidovac sa 9 metara iz bunara je bacio loptu i ona se o tablu i obruč vratila u koš. Partizan - Zvezda 0:6.

18.00 - Počela je utakmica. Crvena zvezda je imala prvi napad koji je završio trojkom Bili Beron u poslednjoj sekundi. Partizan - Crvena zvezda 0:3.

17.55 - Andrea Trinkijeri je pred početak meča dizao atmosferu među Grobarima.

17.30 - Atmosfera u dvorani pola sata pre početka utakmice.

1 / 6 Foto: Espreso

17.20 - Ognjen Dobrić je na zagrevanju i biće u sastavu, a videćemo koliko će moći da igra.

Ognjen Dobrić na zagrevanju
Ognjen Dobrić na zagrevanjufoto: Espreso

17:00 - Navijači Partizana su spremili specijalnu koreografiju za utakmicu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.