OVAKO SU AMERI PISALI O JOKIĆU KAD JE STIGAO U NBA: Ako sad pročitaju te reči, večno će ih biti sramota!
Nikola Jokić, Foto: AP

PRESMEŠNO!

OVAKO SU AMERI PISALI O JOKIĆU KAD JE STIGAO U NBA: Ako sad pročitaju te reči, večno će ih biti sramota!

Kako je moguće da neko baš toliko promaši?

Objavljeno:

Kada je Jokić pre nekoliko godina iz Mega Bemaksa otišao u NBA ligu, nije podigao gotovo nimalo prašine "s one strane bare".

Denver ga je izabrao kao pika u drugoj rundi drafta, što je dovoljno govorilo o tome kako je bio kotiran pred dolazak, a ni novinari specijalizovanih medija iz SAD nisu bili preterano blagonakloni prema jednom od najboljih svetskih centara u ovom momentu.

Šta su mu predviđali kada je otišao u NBA? - Visok IQ i sjajna visina možda će biti dovoljna da zaradi koje minute na startu karijere, ali neće pružiti dovoljno dobru odbranu ili napadački arsenal kako bi dobio važnu ulogu. Biće mu potrebno vreme da dokaže da može da nadoknadi slabu građu i da bori se sa NBA centrima na duže staze - pisalo je u kratkoročnoj projekciji.

Nikola Jokić
Nikola Jokić foto: AP

Kada je u pitanju ona dugoročnija...

- Kao što sam spomenuo, slabo građeni košarkaši mogu da "prežive" u NBA i čak zarade važnu ulogu. Ako Jokić bude mogao da "izruči" dobre šuteve i prave odluke kada ima loptu u rukama, mogao bi da bude lošija verzija Dijaa i pretnja u šutu s distance kao Pero Antić. Nažalost, njegova odbrana će ga verovatno sprečiti u tome da ikada igra više od 30 minuta ili da bude starter. Međutim, nema ničega lošeg u tome da budete cenjeni rezervni igrač u pobedničkom timu - pisao je "Bleacher report".

Šta kažete, da li je ovog novinara bar malo sramota sada kad pročita šta je lupetao?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.