PASPALJ RASPALIO PO JAVNOSTI: Stvarno je bilo poražavajuće! Kad je Jokić rekao DA, ispalo je kao da se ženi!
Žarko Paspalj, Foto: Beta/Branislav Božić

SPUŠTA LOPTU

PASPALJ RASPALIO PO JAVNOSTI: Stvarno je bilo poražavajuće! Kad je Jokić rekao DA, ispalo je kao da se ženi!

Svetsko prvenstvo u Kini važno je i zbog plasmana na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine na koje će se sa Mundobasketa plasirati osam najboljih ekipa

Objavljeno: 18:35h

Slavni košarkaš Žarko Paspalj jedna je od košarkaških veličina koje znaju kako se osvaja Svetsko prvenstvo.

On je bio jedan od aktera Mundobasketa 1990. godine u Argentini pa je zato pravi čovek da prokomentariše takmičenje u Kini koje počinje 31. avgusta.

- Sećam se trofeja iz Argentine, osvojenog u nekom drugom vremenu, u drugačijim uslovima. Ali, bez tradicije i sećanja na ono što je bilo teško da može da se gradi budućnost. Dobro je što je pehar ovde na proputovanju, jer nam je postao manir da nam pamćenje doseže do prekjuče. Velika je stvar biti svetski prvak, samo mi je mnogo žao što ovog trenutka taj pehar ne može da drži čovek koji je tada bio verovatno naš najbolji igrač, Dražen Petrović, koji nije sa nama mnogo, mnogo godina. Siguran sam da bi bio ponosan, uz sve ostale uspehe koje je postigao u životu, i na to Svetsko prvenstvo, sa sjajnom generacijom. Kao i preostalih 11 momaka koji su ravnopravno učestvovali u tome, kao i trener koji nas je odredio - rekao je Paspalj za "Sportski žurnal".

Mnogo je bilo priče u javnosti prethodnih meseci da li će Nikola Jokić biti na raspologanju selektoru reprezentacije Aleksandru Đorđeviću za Mundobasket što je dovelo do bespotrebne euforije za šta slavni košarkaš krivi medije.

- Vratimo se unazad dva meseca i prisetimo spinovanja u novinama da li će Jokić igrati ili neće. Stvarno je bilo poražavajuće. To je tema za posebnu obradu i koja mnogo šteti atmosferi, pragmatičnosti i objektivnosti prema sportu. Posle dva meseca koja nisu bila po ukusu zaljubljenika u košarku i reprezentaciju, desio se taj značajan datum kada je on rekao „da”, kao da se ženi i pristao da igra za reprezentaciju. A mislim da se to pitanje nije postavljalo ni jednog trenutka, osim u štampi - napomenuo je Paspalj.

Nikola Jokić
Nikola Jokić foto: Profimedia

Svetsko prvenstvo u Kini važno je i zbog plasmana na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine na koje će se sa Mundobasketa plasirati osam najboljih ekipa. Međutim, košarkašku javnost u Srbiji plasman u Tokio bez medalje sa Prvenstva sveta ne bi zadovoljio.

- Od dana kada je Jokić rekao da će igrati, ne pričamo ni o čemu drugome osim da ćemo igrati finale i da ćemo biti prvi. Da je to – to, jer sa ovakvom reprezentacijom, po mišljenju dosta nezrele publike, sve osim zlata smatralo bi se neuspehom. Ako mene neko pita, najvažnije je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. A to, da vam odmah kažem, neće biti nimalo lako, jer i drugi su dobri, i drugi imaju NBA igrače, tako da bi naš primarni cilj morao da bude prolaz u Tokio - zaključio je Žarko Paspalj u intervjuu za "Sportski žurnal".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.