ZVEZDA VODI U FINALNOJ SERIJI: Festival trojki u Pioniru pripao crveno-belima, Novica i Renfro nisu mogli sami!
Košarkaši Zvezde dočekuju Partizan u prvom meču finala plej-ofa, Foto: Starsport©

finale, 1. utakmica

ZVEZDA VODI U FINALNOJ SERIJI: Festival trojki u Pioniru pripao crveno-belima, Novica i Renfro nisu mogli sami!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 20:43h

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji Superlige Srbije.

Ekipa Milana Tomića savladala je Partizan posle veoma neizvesne završnice rezultatom 98:94 i tako uspešno započeli odbranu titule koju su osvajali poslednje četiri godine.

rvo poluvrema, ali pre svega prvu četvrtinu, obeležio je sjajan šut Crvene zvezde za tri poena, koji je i napravio najveću razliku. Beron i Davidovac su sa po dve pogođene trojke otvorili utakmicu, a crveno-beli su za dva poena prvi put pogodili tek u 6. minutu kada je Ristić zakucao za 17:9.

Renfro je malo razmrdao crno-bele i posle njegovih pet vezanih poena Partizan je prišao na samo tri poena zaostatka, ali je Zvezda bolje finiširala u prvom periodu i na mali odmor otišla sa plus 8 (30:22). Zvezda je u prvoj četvrtini pogodila samo jedan šut za dva poena iz četiri pokušaja, ali je zato ubacila sedam trojki iz 11 pokušaja.

foto: Starsport©

Zvezda je posle 20 minuta imala trojicu dvocifrenih igrača. Beron i Simanić su postigli po 11, a Davidovac 10 poena. U Partizanu je najraspoloženiji bio Marinković sa 11 poena.

Drugo poluvreme počelo je snažnim zakucavanjem Odža, uz faul Gagića za 51:40. Bila je to uvertira da će Zvezdin centar dominirati u narednih pet minuta. Odžo je skakao, razgrtao igrače Partizana, postigao osam poena i čuvao Zvezdinu prednost, sve gok Markus Pejdž nije veza dve trojke. Crno-beli su ponovo prišli na tri poena minusa (57:54), ali ni ovoga puta nisu mogli više od toga.

Posle Tomićevog tajm-auta Dobrić i Simanić su ubacili trojke, Ristić lake poena posle ofanzivnog skoka, Čović slobodna bacanja i Zvezda je ponovo bila na plus 8 (67:59). To je bila razlika do poslednje sekunde treće četvrtine, kada je Novica Veličković pogodio trojku uz zvuk sirene za 73:68 i nadu crno-belih.

Odmah na početku poslednje deonice isključen je trener Partizana Andrea Trinkijeri zbog dve tehničke greške koje su bile posledica protesta na odluku sudija. U istom trenutku i Zagorac je dobio petu ličnu grešku, što je Zvezda maksimalno naplatila i sa linije slobodnih bacanja, a potom i posle trojke Čovića, ponovo stekla dvocifrenu prednost (81:71).

foto: Starsport©

Novu nadu crno-belima dale su trojke Renfroa i Veličkovića. Do kraja utakmice ostalo je šest minuta, a Zvezda je vodila sa 82:77. Nastavio je Renfro kao u transu, praktično sam igrao u napadu Partizana, serijom poena kaznio promašaje Berona i doveo crno-bele do prvog vođstva (83:84), tri i po minuta pre kraja.

Držali su crno-beli priključak i priliku za neizvesnu završnicu, ali su to sprečili Davidovac i Dobrić. Dva uzastopna napada Zvezde završena su trojkama, prvo Davidovca, potom i Dobrića i Zvezda je u poslednji minut ušla sa prednošću od šest poena (94:88).

Zvezda je u prvom poluvremenu prednost stekla šutem za tri poena, da bi je u nastavku sačuvala odličnim izvođenjem slobodnih bacanja. Crveno-beli su ubacili 15 trojki iz 39 pokušaja, a penale su izveli 42 puta i pogodili 37.

Najefikasniji igrač na meču bio je Aleks Renfro sa 20 poena, a u taboru pobednika istakli su se Davidovac sa 20 i Čović sa 18 poena, Dobrić i Simanić su završili meč sa 16, odnosno 14 koševa. U Partizanu je Veličković odigrao odličan susret i ubacio 17 koševa.

foto: Starsport©

Naredni meč je na programu već u sredu, kada će formalni domaćin biti Partizan.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

40. minut - Penal završnica u Pioniru, Davidovac je svojim poenima prelomio meč i po svemu sudeći doneo pobedu svom timu.

40. minut - Zakucao je Veličković. Sada je 94:90 na minut do kraja susreta

39. minut - Davidovac za ogromnih +5, a zatim ga prati i Ognjen Dobrić istom merom

38. minut - Vrlo bitni poeni za Riversa! Zvezda vraća +4 na dva minuta do kraja meča

36. minut - Probudio se Partizan! Renfro pogađa svoju četvrtu trojku uzastopno i smanjuje na samo -1

foto: Starsport©

34. minut - Renfro pogađa trojku i usput je zaradio tehničku ličnu grešku. Veličković ponovo uspeva da pogodi za tri i smanji na 82:77.

32. minut - Novica Veličković je uneo neizvesnost, a tenzija je rasla pa je zbog dve tehničke greške početkom poslednje deonice isključen trener Partizana Andrea Trinkijeri zbog dve tehničke greške.

30. minut - NIje dobro počelo za crno-bele. Prvo je Zagorac zaradio petu ličnu, a temperamentni Italijan na klupi Partizana je zbog protesta dobio dve tehničke greške i isključenje što je Crvenoj zvezdi donelo pet vezanih slobodnih bacanja.

foto: Starsport©

III ČETVRTINA: Prošlo je 30 minuta igre, a crveno-beli vode rezultatom 73:68 posle trojke Veličkovića uz zvuk sirene. Simanić je postigao 14 poena i predvodi svoju ekipu, dok je sa druge strane najefikasniji na meču Marinković sa 11 koševa.

29. minut - Veličković srećno postiže poene za Partizan i smanjuje na -4

28. minut - Simanić novom trojkom povećava prednost Zvezde na 65:59

26. minut - Pejdž pogađa bitnu trojku za Partizan! Sada je 56:52

foto: Starsport©

25. minut - U serijama igraju oba tima. Zvezda ne može da se odlepi na više od 10 poena razlike, dok crno-beli ne mogu da smanje prednost rivala na manje od 7 razlike.

22. minut - Lepo se snašao Odžo u reketu Partizana i pogađa za novu dvocifrenu prednost svog tima

II ČETVRTINA: Zanimljiva utakmica u Pioniru. Crveno-beli imaju prednost od 48:40 i mogu da budu zadovoljni posle prvog dela igre. Beron i Simanić sa 11 koševa, odnosno Davidovac sa 10 su dvocifreni u svom taboru, a u ekipi Partizana istakli su se Marinković sa 11 i Jaramaz sa 7 poena.

foto: KLS / Printscreen

20. minut - Zvezda nastavlja sa igrom iz prve deonice i ima dvocifrenu prednost - 48:38. Izuzetno veliki broj poena na obe strane, što je suprotno mečevima iz ABA lige koje su odigrali ove sezone.

NA UDARU DELIJA

foto: Starsport©

16. minut - Preko ruke pogađa trojku Marinković za svoj 11 poen na ovom meču. Zvezda ima prednost od 39:36.

15. minut - Tri trojke Boriše Simanića večeras!

foto: Starsport©

13. minut - Vraća se Partizan na -3. Zaigrali su mnogo bolje u nastavku i potpuno se vratili u meč.

I ČETVRTINA: Prilično efikasna prva deonica u Pioniru! Crveno-beli imaju prednost od 30:22, ali treba pomenuti da su čak 21 poen postigli šutem za tri poena.

foto: Starsport©

10. minut - Sedma trojka za Zvezdu! Simanić pogađa iz daljine, Marinković u narednom napadu smanjuje na 28:22.

8. minut - Prošetao se Renfro do koša Večitog rivala i poenima primorao Tomića da zatraži tajm-aut.

STIGLI U PIONIR

6. minut - Festival trojki u Pioniru. Marinković smanjuje na 17:12, a onda i Filip Čović šutem za tri pogađa za 20:12.

5. minut - Prekida seriju domaćina Novica Veličković i svojim poenima smanjuje na 12:7.

4. minut - Davidovac je izuzetno raspoložen večeras, dva pokušaja za tri i dve trojke. Crveno-beli žive od šuteva sa linije 6.75 za sada.

foto: Starsport©

1. minut - Prva trojka na meču je delo Bili Berona. Zvezda ima prednost od 3:0.

18:00 - Počinje utakmica

PODRŠKA

17:30 - Zagrevanje košarkaša oba tima

foto: Večiti derbi u košarci
foto: Večiti derbi u košarci

17:20 - Atmosfera iz Hale Pionir

1 / 4 Foto: Espreso.co.rs

16:55 - Ostalo je nešto više od sat vremena do početka prvog meča finalne serije Košarkaške lige Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.