Čović: Kamnikar je već bivši, zaboravićemo sve što se događalo!

Posvećuju se Evroligi

Čović: Kamnikar je već bivši, zaboravićemo sve što se događalo!

Prvi čovek crveno-belih je najavio da će se ekipa sada više posvetiti ovogodišnjoj završnici Evrolige
Objavljeno:

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da je njegov klub pobedom nad Cedevitom obezbedio više vremena ove sezone da se posveti završnici Evrolige. - Crvena zvezda je ovom pobedom obezbedila učešće u Evroligi sledeće sezone, ako sve bude kako treba, što je bio i cilj. Obezbedili smo i to da imamo više vremena da radimo i da se posvetimo završnici ovosezonske Evrolige - rekao je Čović novinarima u Zagrebu.

Fonet/Aleksandar Koković
Crveno-beli su u utorak pobedili zagrebački tim i u drugoj utakmici polufinalne serije regionalne lige, čime je obezbedila plasman u Evroligu, pošto će se u finalu sastati sa Mega Leksom, koji ne ispunjava uslove za elitno evropsko klupsko takmičenje. Čović je ponovo govorio o problemima ABA lige, posebno ističući komesara za suđenje Aleša Kamnikara, za koga je rekao da je "bivši".
- Zvezda od početka veoma jasno isticala šta je problem nove Jadranske lige. Ključni problem je Kamnikar. Bez obzira na to što smo pobedili, kriterijum suđenja u prvom poluvremenu je bio vrlo problematičan i to od Damira Javora i njegovog pratećeg elementa Saša Peteka. Sašo Pukl je odsudio evroligaški. Već se to malo nešto korigovalo u drugom poluvremenu - kazao je prvi čovek crveno-belih. On je istakao da očekuje nove ljude koji će se naredne sezone baviti suđenjem u Jadranskoj ligi. - Znači, Kamnikaru mesta više u regionalnoj ligi nema, on je završena priča. Nadam se da će Krešimir Novosel i Žarko Čabarkapa u idućoj sezoni, zajedno sa svima nama, obezbediti jednu novu formulu i nove ljude, koji će se baviti tim poslom. Sudije takođe treba da se opuste jer Kamnikara više nema - rekao je Čović.
On je ocenio da su "smešne" priče da on vrši pritisak na upravu lige. - Kada pokažete šta su nedostaci i kada argumentujete te nedostatke, onda pričaju da vršite pritisak, da radite ovo ili ono, ali dobro, sve se završilo što ne znači da smo zaboravili i da ćemo zaboraviti ono što se događalo - naveo je Čović. Crvena zvezda će već u četvrtak igrati protiv Lokomotive u Evroligi, utakmicu u kojoj će moći da obezbedi plasman u četvrtfinale tog takmičenja. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.