SASTANAK KLUBOVA ABA LIGE U FRANKFURTU: Hrvati pišu da će im agencija tražiti da otkupi vlasništvo nad takmičenjem!
Skupština ABA lige, Foto: Starsport©

ne organizuje rukovodstvo lige

SASTANAK KLUBOVA ABA LIGE U FRANKFURTU: Hrvati pišu da će im agencija tražiti da otkupi vlasništvo nad takmičenjem!

Nije potvrđeno koji su klubovi prihvatili poziv

Objavljeno: 14:12h

Sazvan je novi sastanak klubova iz ABA lige, a njega organizuje agencija Mid koja je vlasnik TV i marketinških prava regionalnog takmičenja.

Agencija je pozvala na sastanak u Frankfurtu u drugoj polovini juna sve predsednike i direktore klubova ABA lige, a na njemu će glavna tema biti dalja budućnost i razvoj Jadranske lige.

Međutim, nema potvrde da su čelnici klubova prihvatili ovaj poziv.

Prethodnih dana su se pojavile informacije u hrvatskim medijima i da će Mid ponuditi klubovima da otkupi njihove vlasničke udele i preuzme rukovođenje regionalnim takmičenjem, ali to nije tačno, iz prostog razloga jer klubovi nemaju razloga da prihvate da drugi umesto njih donose odluke.

Na sednici Skupštine ABA lige, održanoj 24. maja u Banjaluci, doneta je samo odluka da se direktoru Krešimiru Novoselu i sportskom direktoru Žarku Čabarkapi ne ponudi novi mandat.

Datum kada će biti održana nova Skupština još nije poznat, ali jasno je da u ABA ligi mora da se donesu brojne odluke kako bi se izbegle nemile scene koje su viđene ove godine u finalu između Crvene zvezde i Budućnosti koje su srozale ugled takmičenja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.