OPŠTA LUDNICA ZA VAJLD KARD EVROLIGE: Novi klub uleteo ispred Partizana, prijavila se i Olimpija Cedevita!
Partizan dobio žestoku konkurenciju u borbi za vajld kard Evrolige, Foto: Beta/Branislav Božić

Nije dobro po crno-bele

OPŠTA LUDNICA ZA VAJLD KARD EVROLIGE: Novi klub uleteo ispred Partizana, prijavila se i Olimpija Cedevita!

Žestoka je konkurencija za mesto u eliti sledeće sezone

Objavljeno: 12:57h

Opšta jagma je nastala u Evropi za "vajld kard" Evrolige za narednu sezonu nakon što je Alba na terenu uspela da obezbedi plasman u najjače klupsko takmičenje.

S obzirom na to da je nemački klub plasmanom u finale plej-ofa kroz nacionalno prvenstvo obezbedio ulazak u elitu, brojni evropski klubovi žele sada da zauzmu to jedno preostalo mesto.

Od ranije je poznato da je jedan od najužih kandidata Partizan, ali sada kako javljaju litvanski mediji žestoku konkurenciju će imati u Lijetuvos Ritasu, koji je kako navode i u prednosti u odnosu na crno-bele za specijalnu pozivnicu.

Iz zemlje sa Baltika stižu vesti da je litvanski vicešampion dobio pozitivan signal od čelnika Evrolige i da ima prednost u odnosu na Partizan zbog toga što crno-bele koče dugovi.

Danas u 18.00 počinje finalna serija košarkaške Superlige, a u prvom meču, Zvezda je apsolutni favorit s kvotom1,35. Kvota na trijumf Partizana je 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Crvena zvezda - Partizan.

Takođe, sa druge strane, iz Hrvatske stižu vesti da novoformirani klub Cedevita Olimpija takođe želi da se umeša u dobijanje specijalne pozivnice.

Kako piše "Germanijak", klub ima podršku Atlantik grupe, koja želi da preko njega još jače reklamira svoje brendove na evropskom tržištu, pa je spremna da sa sponzorstvom od 8.000.000 evra ispuni finansijski zahtev ULEB-a. Ipak, priznaju i u Ljubljani, odnosno Zagrebu, da je realnije da u toj nameri uspeju za godinu dana, za sezonu 2020/2021, mada će pokušati da je dograbe i sada.

Od ranije je poznato da "vajld kard" Evrolige žele i Budućnost, Uniks, Darušafaka...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.