NEBOJŠA DUGALIĆ ZA ESPRESO: Oduševio vas je u 'Žigosanim', a sad je otkrio najlepšu moguću vest!
Nebojša Dugalić u ulozi Vojislava Todorovića u seriji Žigosani u reketu, Foto: Printscreen/Žigosani u reketu

AKO STE SE PITALI...

NEBOJŠA DUGALIĆ ZA ESPRESO: Oduševio vas je u 'Žigosanim', a sad je otkrio najlepšu moguću vest!

- Ovde smo se već odomaćili, postali smo kao deo inventara, jer je dosta scena snimano u hali Radničkog na Crvenom krstu - istakao je sjajni glumac

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Serija Žigosani u reketu, koja je snimana inspirisana košarkaškim klubom Radnički, čiji je Espreso.co.rs medijski sponzor, postala je pravi hit u minulim mesecima.

Glavnu ulogu u njoj tumači Nebojša Dugalić, koji glumi Vojislava Todorovića, beskrupuloznog košarkaškog agenta koji preuzima brigu o klubu za koji je dugo igrao, KK Radniku (inspirisan Radničkim), koji svoje mečeve igra baš na Crvenom krstu, u hali legendarnih Krstaša.

Na proslavi ulaska Radničkog u viši rang, na kojoj je Espreso.co.rs dobio zahvalnicu za medijski doprinos, sreli smo gospodina Dugalića, koji je bio ljubazan da sa nama prozbori koju reč, kako o Radničkom, tako i o košarci, ali i o nastavku snimanja serije.

Kako se osećate u hali u kojoj je snimljen najveći broj serija u popularnoj seriji?

- Ovde smo se već odomaćili, postali smo kao deo inventara, jer je dosta scena snimano u hali Radničkog na Crvenom krstu. Generalno, uvek je uzbudljiv osećaj kada se nađete u prostoru sa toliko sjajne istorije i kad znate kakve je neverovatne podvige ovaj klub postigao. Kada se očekuje da je neko dobar, sve dođe prirodno, ali da neka grupa ljudi pokaže takve stvari u vremenu koje nije bilo tako jednostavno, u kom je bilo teško osvajati Kupove i prvenstva, to je prosto sjajno. Drago mi je da je to povod da se ispriča priča šta se može kada se nešto radi srcem.

Inspiracija za seriju je zaista izvučena iz realnosti, iz tih podviga ovog možda i jedinog odistinskog beogradskog kluba?

- To je i ideja serije. Ne bismo je ni napravili da nije bilo Radničkog!

Kako možemo uporediti sadašnju situaciju u Radničkom i u zamišljenom klubu Radnik?

- Ne bih mogao da napravim tu analizu jer prosto ne poznajem prilike u stvarnom Radničkom. Ali, i pisci i scenaristi i mi kao glumci se trudimo da što više materijala pokupimo iz onoga što je realni život, kako bi to delovalo što je realnije moguće u seriji. Ono što je najvažnije jeste taj prostor, taj svet sporta, jer je to nešto nepresušno, gde se mogu pratiti i pojedinačne, intimne sudbine ljudi, gde može da se prati šta sve stoji iza sveta košarke, kakve su zakulisne radnje - istakao je Dugalić za Espreso.co.rs.

I za kraj, ono što najviše zanima ljubitelje serije. Koliko se još sezona planira?

- Izvesno je da se tokom ovog leta planira snimanje druge sezone, ali s obzirom na to da je materijala mnogo, ta priča se može razvijati u nedogled, pa ćemo da vidimo dokle će da nas dovede!

Dakle, spremite se za nove avanture Voje Todorovića, Kreše i Marka Ivanovića, ali i ostalih junaka ove hit serije koja je za kratko vreme osvojila veliki deo srpske sportske, ali i filmske publike.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.