Sjajne vesti za Partizan, a tiču se Evrolige!
Videćemo da li će crno-beli dobiti vajld-kard, Foto: Logo, Starsport©

borba za vajld-kard

Sjajne vesti za Partizan, a tiču se Evrolige!

Epilog ovog meča je obradovao sve Grobare

Objavljeno: 21:15h

Košarkaši Himkija obezbedili su plasman u finale plej-ofa VTB lige, pošto su savladali Uniks i u četvrtoj utakmici polufinalne serije 92:91 i na taj način izborili treće uzastopno učešće u Evroligi.

Ova pobeda Himkija je bitna i za Partizan, jer ovo znači da ruski klub neće dobiti vajld-kard, a važio je za jednog od ozbiljnijih kandidata.

Večeras je Uniks odigrao mnogo bolju utakmicu nego prethodne dve. Imali su u nekoliko navrata i dvocifrenu prednost. Međutim, Himki se nije predavao i zahvaljujući, pre svega tandemu sa klupe Stefan Marković - Džordan Miki, uz odličnog Janika Timu, uspeo da preokrene u poslednjoj četvrtini i obezbedi veliku pobedu.

Navijači Himkija u Pioniru
Navijači Himkija u Pionirufoto: Saša Pavlić Koky

Kod pobedničkog tima poslovično najefikasniji bio je Aleksej Šved sa 25 poena, uz šut iz igre 7/21, a za tri poena 4/15, ali bez poena u poslednjoj četvrtini i imao je i devet asistencija. Janik Tima je postigao poen manje, Miki je zabeležio 13 poena, ali bio veoma zapažen u samoj završnici, kao i Stefan Marković koji je meč završio sa 11 poena, od čega devet u drugom poluvremenu, a jednu od tri trojke postigao je u samom finišu kada je odlepio Himki na 87:83. Na drugoj strani Rajmar Morgan je bio najefikasniji sa 27 poena.

Himki je treću godinu zaredom obezbedio plasman u finale, u kojem će mu rival biti, kao i u prethodna dva puta CSKA. Obojica će učestvovati u Evroligi, CSKA kao nosilac A licence, a Himki kao najbolji posle njega.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.