KRENUO SAM DA PRUŽIM RUKU IGRAČU CIBONE, KAD ONO - PLJAS! Marić o trojci Dušana Kecmana u Zagrebu!
Košarkaši Partizana slave odlazak na F4, Foto: Starsport©

sećanja

KRENUO SAM DA PRUŽIM RUKU IGRAČU CIBONE, KAD ONO - PLJAS! Marić o trojci Dušana Kecmana u Zagrebu!

Fantastičnu sezonu, individualno i Partizana, Aleks Marić je naplatio u Panatinaikosu, osvojivši titulu prvaka Evrolige. Potom je sa Lokomotivom osvojio i Evrokup

Objavljeno:

Leto 2009. godine bilo je turbulentno za Partizan. Trebalo je pronaći zamene za TNT trio – Tripković, Veličković, Tepić – kao i za Lazmea i ostale koji su činili sjajan crno-beli tim. Prvi pik Duška Vujoševića i saradnika bio je Aleks Marić, nedorečeni centar koji je malo igrao u španskoj Granadi.

Deset meseci kasnije, Marić je izabran za najbolju peticu Evrolige, sa već osvojenom titulom ABA lige na najčudesniji način i velikom, ogromnom šansom da napadne evropski tron. Šansa je iščezla sa Teodosićevim promašajem koji je upao u ruke Džoša Čildresa.

Aleks Marić u dresu Partizana
Aleks Marić u dresu Partizana foto: Starsport©

Od te poslednje sekunde 40. minuta polufinala Evrolige protiv Olimpijakosa Marić kreće razgovor za „Basketball sphere“. Devet godina kasnije.

– Pređe se preko svega i svačega u životu, pa i preko toga – kaže penzionisani centar. – Da li mi je i dalje žao? Jeste! Sada možda i više, ali gura se napred. Srećom, imamo mnogo lepih stvari kojih možemo da se setimo iz te sezone. Bilo je sjajno u svakom smislu – domaće prvenstvo, ABA liga i Evroliga, ne smemo da se žalimo.

Kako da se neko žali posle Kecmanove trojke u Zagrebu?

– Pa da. Stalno čujem kako nam se možda vratilo na fajnal-foru Evrolige za ono što smo uradili protiv Cibone. Na jednu loptu. Siguran sam da je 99 odsto dvorane, svih koji su gledali utakmicu i samih igrača mislilo da je sve gotovo. Pa ja sam krenuo da pružam ruku i… Odjednom – pljus! Ubaci čovek trojku.

Fantastičnu sezonu, individualno i Partizana, Aleks Marić je naplatio u Panatinaikosu, osvojivši titulu prvaka Evrolige. Potom je sa Lokomotivom osvojio i Evrokup.

(Espreso.co.rs / Basketballsphere)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.