POZNAT JE I DRUGI UČESNIK NBA FINALA: Veliki preokret na Istoku, Kavaj bolji od Janisa kad je bilo najvažnije!
Kavaj pokušava da poentira preko Janisa, Foto: EPA/Warren Toda

NBA, finale istoka, 6. meč

POZNAT JE I DRUGI UČESNIK NBA FINALA: Veliki preokret na Istoku, Kavaj bolji od Janisa kad je bilo najvažnije!

Baksi su imali čak +15, ali nisu uspeli da kapitalizuju na tome

Objavljeno: 10:25h

Kanada ima NBA finalistu! Toronto Reptorsi su posle preokreta slavili nad Milvoki Baksima sa 100:94 i zakazali duel sa Golden Stejt Voriorsima u velikom finalu.

Baksi su slavili na prva dva meča, ali su onda Reptorsi vezali četiri trijumfa i ovim brejkom u šestom meču se domogli onoga što je njihova država dugo čekala (nikad nisu bili u superfinalu).

Iako je Milvoki imao i +15 u prvoj četvrtini, nije uspeo da zadrži tu prednost, u meču u kom nijedan od superstarova nije previše blistao.

Međutim, Kavaj Lenard je ubacio 27 poena, uz 17 skokova i sedam asistencija. Nekoliko važnih šuteva delo je Freda Van Vlita koji je dodao 14 poena. Četiri više je imao Paskal Sijakam, a 17 je ubacio Lauri. U Baksima je bilo više dvocifrenih, ali je Bruk Lopez sa 18 bio najbliži Janisu (21 poen, 11 skokova i četiri asistencije).

Prvi meč Toronta i Golden Stejta se igra 31. maja, a valja podsetiti da Voriorsi već određeno vreme čekaju protivnika zbog pobede od 4:0 nad Portlandom u finalu Zapada, kao i to da još od Džordanovih Čikago Bulsa niko nije uspeo da veže tri titule.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.