GOLDEN STEJT VORIORSI U VELIKOM FINALU NBA LIGE: Metla za Portland - Drejmond Grin heroj produžetka!
Stef Kari, Foto: AP

nba

GOLDEN STEJT VORIORSI U VELIKOM FINALU NBA LIGE: Metla za Portland - Drejmond Grin heroj produžetka!

Pet uzastopnih finala, to nije viđeno od 60-tih i Bila Rasela

Objavljeno: 09:01h

Golden Stejt Voriorsi su savladali Portland Trejl Blejzerse 119:117 u četvrtom meču finalne serije Zapadne NBA konferencije. Voriorsi su slavili u finalu konfenrecije 4:0.

U timu Golden Stejta zbog povreda nije bilo Kevina Durenta i Andrea Igudale, ali ni to im nije smetalo da stignu do novog velikog trijumfa, a za Portland je ipak nastupio Damijan Lilard iako se žalio na povredu rebara.

Trejblejzersi su tokom tri četvrtine bili bolji rival, u četvrtu su ušli sa osam poena prednosti, a ona na isteku drugog minuta poslednje deonice iznosila čak 11 poena. Vorijorsi su se serijom 6:0 vratili u meč, da bi Stef Kari na na 4.34 do kraja regularnog dela izjednačio rezultat.

Otišlo se u produžetke, gde smi videli mnogo promašaja sa obe stranem a ključan detalj dogodio se na 38 sekundi pre kraja, kada je Drejmond Grin pogodio trojku za plus četiri.

Stef Kari je imao tripl dabl sa 37 poena, 11 asistencija i 13 skokova uz šut za tri 7/16, dok je Drejmond Grin imao 18 poena, 11 asistencija i 13 skokova. Grin i Kari su prvi saigrači ikada koji su u plej-ofu imali tripl-dabl na jednom meču. Odličan posao za Voriorse su odradili rezervisiti Mekini i Luni sa po 12 poena, dok je Klen Tompson imao 17.

Kod Portlanda je Majers Lenard imao 30 poena uz 12 skokova. Šut iz igre mu je bio 12/16, za tri je šutirao 5/8. Lilard je imao 28 poena, 12 asistencija i šut za tri 4/12, dok je Mekolum ubacio 26 poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.