OLIMPIJAKOS IZBAČEN U DRUGU LIGU: Nisu se pojavili na utakmici s Panatinaikosom, čekaju da ih prime u ABA ligu!
Košarkaši Panatinaikosa su igrali utakmicu jedni protiv drugih, Foto: Printscreem/Twitter/Eurohoops.net

ostali su dosledni

OLIMPIJAKOS IZBAČEN U DRUGU LIGU: Nisu se pojavili na utakmici s Panatinaikosom, čekaju da ih prime u ABA ligu!

Igrači atinskih crveno-belih nisu ni došli u halu

Objavljeno:

U Olimpijakosu su ostali dosledni svojoj odluci da ne igraju četvrtfinale plej-ofa grčke lige protiv Panatinaikosa i zbog toga će sada i definitivno biti izbačeni u drugu ligu.

Košarkaši pirejskog kluba nisu se pojavili u hali u ponedeljak popodne pred drugu utakmicu, kao što nisu došli ni na prvi meč, tako da će ova serija biti registrovana u korist njihovog najvećeg rivala, a klub će snositi žestoke sankcije.

Košarkaši Olimpijakosa nisu došli ni na drugi meč protiv PAO-a u plej-ofu
Košarkaši Olimpijakosa nisu došli ni na drugi meč protiv PAO-a u plej-ofufoto: Beta/Branislav Božić

Čelnici atinskih crveno-belih su već ranije obavestili policiju da ne mora da angažuje nikakve dodatne snage za obezbeđenje ovog događaja, jer oni se jednostavno neće ni pojaviti u hali "OAKA".

Sa druge strane, košarkaši PAO-a su morali protokolarno da se pojave na zagrevanju i da čekaju 15 minuta od zakazanog početak meča kako bi im i zvanično bila pripisana pobeda, što se i dogodilo u 18.15.

Vreme su prekratili igrajući pet na pet i čak su rezultat pisali na semaforu.

Olimpijakos je u ratu sa čelnicima grčke lige i od njih je zahtevao da njihove mečeve ne sude grčke sudije, već inostrane, i da će ukoliko taj njihov zahtev ne bude ispunjen, bojkotovati domaće takmičenje.

Što su i uradili i zbog toga će biti izbačeni u drugu ligu, ali oni ne planiraju da je igraju, već žele da se prebace u ABA ligu i već su podneli zahtev za priključenje regionalnoj ligi i pričali su sa predstavnicima klubova i sada čekaju odluku na Skupštini koja je zakazana za kraj ove nedelje.

Olimpijakosovo mesto u Evroligi ovime nije ugroženo jer poseduju A licencu i to je potvrdio i Đordi Bertomeu tokom fajnal-fora.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.