CSKA JE ŠAMPION EVROPE: Katastrofalnih poslednjih 5 minuta Efesa! Micić bez titule Evrolige!
Efes nije imao rešenje za Korija Higinsa, Foto: AP/Alvaro Barrientos

FAjNAL FOR EVROLIGE

CSKA JE ŠAMPION EVROPE: Katastrofalnih poslednjih 5 minuta Efesa! Micić bez titule Evrolige!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na lajv-blogu na Espreso.co.rs

Objavljeno:

Košarkaši CSKA su osvojili Evroligu.

Oni su u finalu pobedili Efes sa 91:83. To je ukupno osma titula prvaka Evrope za moskovski tim, a druga otkada je Itudis na klupi. Imaju igrači Efesa za čim da žale pošto su u nekoliko navrata uspevali da stignu prednost CSKA, ali ne i da je prestignu pošto su u ključnim momentima promašivali bitne šuteve.

Ipak, kada se pogleda celokupna sezona, Efes je bio sjajan i ostvario je najveći uspeh još od 2001. godine kada su na fajnal foru Evrolige bili treći.

Evidentno je bilo da Efesu u finalu fali još jedan igrač osim Larkina koji je postigao 29 poena. Pratili su ga Simon sa 15, Danston sa 13 i Micić sa 10 poena.

KK Efes
KK Efesfoto: Printscreen/Euroleague.net

U pobedničkom timu, noćna mora za odbranu turske ekipe bili su Klajburn i Higins koji su postigli po 20 poena, a De Kolo je postigao 15.

KK CSKA Moskva
KK CSKA Moskva foto: Printscreen/Euroleague.net

MVP titulu fajnal fora Evrolige poneo je košarkaš CSKA Vil Klajburn.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na lajv-blogu na Espreso.co.rs

IV četvrtina - 91:83

10. minut - Pokušali su igrači Efesa da smanje razliku, ali ne uspevaju da pogode koš posle pravog flipera u reketu CSKA. Surova ruska ekipa je do kraja samo povećavala prednost. Konačan rezultat bio je 91:83.

9. minut - Sjajan prodor LArkina doneo je novi priključak Efesu - 85:81 za CSKA. Na drugoj strani, igrači Efesa su napravili faul, a CSKA je preko Higinsa otišao na plus šest - 87:81.

8. minut - Igrači CSKA su dobili priliku za tri, ali su promašili, a iz senke se privukao Klajburn koji pogađa iz reketa za 85:77 za CSKA.

7. minut - Vratio se LArkin u igru, izgleda da njegova povreda nije ozbiljnije prirode. Bore se igrači Efesa, a drugu trojku na meču je pogodio Micić za minus šest CSKA - 83:77.

6. minut - Simon održava u životu Efes trojkom, ali i dalje je velika prednost ruskog tima - 83:74.

5. minut - Trojkom De Koloa kada je bilo važno za CSKA i dobija dodatno slobodno bacanje za plus deset - 81:71.

4. minut - Us trelce se spektakularnim zakucavanjem upisuje morman koji je smanjio na minus četiri za CSKA - 75:71, a Efes će biti oštećen u nastavku pošto se LArkin povredio.

3. minut - Pokušao je micić za tri, ali je promašio. U toku utakmice srpski košarkaš je pogodio samo jednu trojku. Greše igrači CSKA, a Danston je uspeo da sjajno zakuca - 73:69 za rusku ekipu.

2. minut - Heket je sjajno prošao, a Simon je napravio četvrti faul i tako omogućio dodatnos lobodno bacanje CSKA koje je HEket promašio.

1. minut - Odmah su trojkom počeli poslednju deonicu igrači CSKA - 71:62.

III četvrtina - 68:62

10. minut - Zbog greške igrača CSKA oduzeta im je lopta, a Micić je uspeo da postgine koš za 68:59. U nastavku meča, LArkin je postigao trojku i približio svoj tim na minus šest - 68:62.

9. minut - Pokušavaju igrači Efesa da naprave prodor kroz reket CSKA, ali je ekipa iz ruske prestonice surova u odbrani.

8. minut - Opet je ruski tim na plus 12 - 66:54. Košarkaši Efesa prave nerezonske poteze.

7. minut - Hajns pravi sjajan prodor i pogađa za dvocifrenu prednost CSKA.

6. minut - CSKA pogađa sa svih strana - 63:52, a Efes promašuje. Uspeo je da pogodi Motum za 63:54.

5. minut - Trojka Klajburna za plus pet CSKA - 54:49. Ponovo je CSKA ušao u seriju, a košarkaši Efesa promašuju - 57:49 za ruski tim. Usledila je trojka Larkina, ali je Higins uzvartio za 60:52.

4. minut - Održava priklučjak Efes zahvaljući LArkinu - 51:49.

2. minut - Zahvaljući Simonu Efes dolazi na minus jedan - 48:47 , ali De kolo uzvraća trojkom - 51:47 čime je prekinuta loša serija CSKA.

Počelo je drugo poluvreme

II četvrtina - 44:42

10. minut - Vasilije Micić pogađa trojku za 44:39. Blizu su preokretu Atamanovi izabranici. U poslednjoj sekundi Larkin je uputio šut za tri poena, a sudije su svirale faul igraču CSKA i dosudile tri slobodna bacanja za Efes. Pregled video snimka je potvrdio sudijsku odluku, a Amerikanac je bio precizan za 44:42 za rusku ekipu na poluvremenu.

9. minut - Razigrao se Efes, a CSKA nema oštar napada kakav je imao tokom večeg dela prvog poluvremena, ali to nadokanađuje ruski tim odbranom.

8. minut - Simon pokušava za tri, ali ne uspeva da pogodi. Međutim, ispravlja grešku i pogađa iz reketa za dva i sada je minus pet za CSKA - 41:36.

7. minut - Konačno jedna trojka i igrača Efesa za 41:34.

6. minut - Probudio se Efes i za čas smanjila na minus osam - 37:26, ali CSKA ponovo odlazi na dvocifrenu prednost - 39:26. Nema milosti CSKA prema Efesu - 41:31.

5. minut - Konačno je prošla jdan akcija Efesa zahvaljujući upornom Motumu, ali CSKA i dalje ima dvocifrenu prednost - 34.24.

4. minut - Igrači Efesa nastavljaju da promašuju sve što mogu.

3. minut - Hajns je nepogrešiv za 34:20.

2. minut - Oba tima su ušla u seriju promašaj.

1. minut - Nastavlja Efes da promašuje lake šuteve i da pravi faulove, a sa druge strane CSKA Rodrigez pogađa sedmu trojku ruskog tima iz devet pokušaja - 32:20.

I četvrtina - 29:20 za CSKA

Počeo je odlično Efes utakmicu i poveo sa 7:3, ali CSKA je uspeo trojkama da preokrene rezultat i na pauzu između četvrtina ode sa devet poena razlike.

10. minut - konačno je i Efes uspeo da ubaci jednu trojku 29:20.

9. minut - Higins trojkom povećava prednost CSKA na plus 12 - 29:17.

8. minut - Uspeva CSKA da preuzme kontrolu nad utakmicom i da povede sa 24:17. Igrači Efesa deluju pomalo izgubljeno.

7. minut - Sa dve trojke CSKA doalzi do 18:14, ali LArkin uzvraća za minus jedan - 18:17.

6. minut - TRojkom Higinsa CSKA vodi prvi put na meču - 15:14.

5. minut - Sjajna akcija CSKA i još bolej zakucavanje Hantera za novo izjedanačenje - 12:12.

4. minut - Srpsko američka veza funkcioniše sjajno. Sjajno je prošao Micić kroz odbranu CSKA i uočio na trojci samog LArkina koji je bez problema pogodio za 10:7. Izjednačio je rski tim, ali je ponovo poveo Efes - 12:10

3. minut - Izjednačuje Kurbanov 7:7

2. minut - Pogodio je i Vasa Micić za plus četiri početkom meča - 7:3 za Efes.

1. minut - Prvi napad imaće košarkaši Efesa i odmah je sevnula trojka, ali je Kurbanov vratio istom merom.

20.30 Počinje meč

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.