SRAMOTA! JOKIĆ NIJE U UŽEM IZBORU ZA MVP NAGRADU! Samo jedan igrač koji igra u plej-ofu je među kandidatima!
Nikola Jokić nije ušao u uži izbor za MVP nagradu, Foto: AP

Neočekivano

SRAMOTA! JOKIĆ NIJE U UŽEM IZBORU ZA MVP NAGRADU! Samo jedan igrač koji igra u plej-ofu je među kandidatima!

Mnogi su iznenađeni, posebno jer ima igrača koji su u plej-ofu pokazali mnogo, a to bi trebalo da se više vrednuje nego punjenje timova poput Finiksa, Čikaga, Klivlenda...

Objavljeno: 10:47h

NBA liga je objavila uži spisak kandidata za nagradu MVP ove sezone, a na njemu nema Nikole Jokića.

Mnogi su šokirani odlukom da u najužem krugu kandidata za najkorisnijeg igrača sezone nema ne samo Nikole Jokića, već i još nekih igrača koji su igrali fantastično i tokom plej-ofa poput Kavaija Lenarda.

Na listi od tri imena koja konkurišu za MVP nagradu su Janis Adetokumbo (jedini koji i dalje igra plej-of), zatim Džejms Harden i Pol Džordž, koji je igrao vrhunski tokom ligaškog dela sezone, ali je u plej-ofu nestao kad je njegova Oklahoma počišćena od strane Portlanda.

Adetokumbo je u proseku beležio 27.1 poen, 12.5 skokova i 1.5 blok po utakmici u ligaškom delu takmičenja.

Kada je reč o Polu Džordžu, on je u dresu Oklahome beležio u proseku 28 poena, 8.2 skoka i 4.1 asistencije

Harden je prošle sezone poneo priznanje MVP igrača, a ove sezone ima izuzetne šuterske rezultate, pošto ima 36.1 poen po utakmici.

Svakako, mnogi smatraju da je na ovoj listi morao da se nađe i Nikola Jokić koji je imao odličnu ligašku sezonu i potom savršeni plej-of gde je maltene u proseku imao tripl-dabl učinak.

Objavljeni su i kandidati za ostale nagraede. Tako će se u kategoriji za "rukija sezone" takmičiti Luka Dončić (Dalas), Diandre Ajton (Finiks) i Tre Jang (Atlanta).

U trci za nafradu "šesti igrač" su Montrezl Harel (LA Klipers), Domantas Sabonis (Indijana) i Lu Vilijams (LA Klipers).

Među onima koji se takmiče za priznanje za "igrača koji je najviše napredovao" su Dearon Foks (Sakramento), D’Anđelo Rasel (Bruklin) i Paskal Siakam (Toronto).

Konačno, među nominovanim za nagradu "trener godine" su Majk Badenholzer (Milvoki), Majk Meloun (Denver) i Dok Rivers (LA Klipersi).

Saopšteno je da će imena pobednika biti poznata 24. juna kada će i Medžik Džonson i Leri Bird dobiti nagrade za životno delo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.