ABA JE PRED GAŠENJEM: Legenda jugoslovenske košarke najavila potpuni krah regionalne lige!
ABA liga, Foto: Filip Plavčić

LOŠE VESTI

ABA JE PRED GAŠENJEM: Legenda jugoslovenske košarke najavila potpuni krah regionalne lige!

Da li biste voleli da naši timovi opet igraju srpsku ligu, ili mislite da je ovo loša vest u najavi?

Objavljeno:

Legendarni hrvatski košarkaš i osvajač četiri bronzane medalje sa velikih takmičenja u dresu Jugoslavije Aleksandar Aco Petrović oštro je osudio dešavanja sa finalne serija ABA lige, ali i najavio moguće gašenje takmičenja

Selektor Brazila dobro zna kako je igrati na vrućem terenu u Beogradu, ali smatra da nije bilo ničega neregularnog tokom prve dve utakmice finala, već da su stvari krenule pogrešnim smerom u trećem meču u Podgorici za šta je okrivio domaćina.

- Treća i peta utakmica finalne serije su neregularne. Glavni sudija je morao da isprazni dvoranu, tada bi se stekli uslovi za normalnu igru - započeo je Petrović i u dahu nastavio:

Aco Petrović
Aco Petrović foto: Dado Đilas

- Jasminu Repeši nije bilo potrebno onakvo ponašanje nakon dva ubedljiva poraza u Beogradu. Prva dva meča bila su regularna u svakom smislu. Naravno da će uvek biti dobacivanja sa tribina, tako je i nama bilo 1993. kada smo dolazili u Beograd (sa Cibonom), a isto je i Zvezdi bilo u Zagrebu. Oni su "četnici", mi smo "ustaše". Uvek je bilo tih povika. Vičite šta god hoćete, ali teren mora biti mesto gde su akteri sigurni - kaže selektor Brazila.

Petrović smatra da je ABA liga pred gašenjem, što su podržali i ostali sagovornici (novinar "Sportskih novosti" Mario Zorko i Radovan Lobrek, nekadašnji prvi čovek takmičenja).

- Ključevi ABA lige su kod Bokana i Čovića. Ukoliko njih dvojica pre 24. maja (za kada je zakazana skupština jadranske lige) ne zakopaju ratne sekire do tada, verovatno će se takmičenje ugasiti. Ako ne ove, onda naredne sezone. Nadređeni moraju uvesti pravila i pridržavati se istih. Ukoliko je neko ugrožen na terenu, u bilo kom smislu, dvoranu treba isprazniti - zaključio je Petrović.

Celu emisiju možete pogledati ovde:

Da li biste voleli da naši timovi opet igraju srpsku ligu, ili mislite da je ovo loša vest u najavi?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.