VASA MICIĆ U NBA?! Moguće je...
Vasa Micić igra najbolju sezonu karijere, Foto: EPA/Enric Fontcuberta

Dokazao je da igra na vrhunskom nivou

VASA MICIĆ U NBA?! Moguće je...

Saigrač srpskog reprezentativca veruje da bi on mogao da se snađe u najjačoj ligi na svetu

Objavljeno:

Efes je posle godina ulaganja konačno uspeo da stigne do fajnal-fora Evrolige.

Nema nikakve dileme da su u ovogodišnjem pohodu "pivara" najvažniju ulogu imali srpski košarkaš Vasilije Micić i njegov bekovski partner Šejn Larkin.

Uoči početka fajna-fora u Vitoriji, gde Efes u polufinalu očekuje duel sa Fenerbahčeom, Amerikanac sa NBA iskustvom iz Dalasa, Njujorka, Bruklina i Bostona, izuzetno je pohvalno pričao o svom saigraču iz Srbije.

Šejn Larkin je izneo niz pohvala na račun Vase Micića
Šejn Larkin je izneo niz pohvala na račun Vase Micićafoto: EPA/Tolga Bozoglu

- Vasa može da igra u NBA, ako to želi. To samo zavisi od onoga šta želi u svojoj karijeri. U NBA je to mnogo drugačije nego u Evropi. Ja imam iskustva sa time. U NBA igraš 15 do 20 minuta. Nekad imaš loptu u rukama, ali tvoj primarni posao neće biti da šutiraš mnogo, driblaš, praviš pik'en rol, jer imaš igrače kao što su Harden i Stef Kari koji imaju loptu u rukama sve vreme. Moraš da naučiš da igraš bez lopte - pojasnio je Larkin, a potom dodao o Miciću.

- On je ove godine pokazao potencijal da može da bude zvezda u Evropi u narednim godinama. Ne kažem da neće imati priliku da u NBA ima non-stop loptu u posedu, ali samo kažem da je situacija mnogo teža na osnovu onoga kako se radi ovde. On ima talenat, veličinu i sposobnost da igra u NBA - rekao je Larkin o Miciću.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.