FENOMENALNI JOKIĆ NIJE MOGAO SAM: Denver izgubio od Portlanda, sve se rešava u sedmom meču (VIDEO)
Nikola Jokić zamalo do novog tripl dabla, Foto: EPA/Steve Dipaola

NBA PLEJ OF

FENOMENALNI JOKIĆ NIJE MOGAO SAM: Denver izgubio od Portlanda, sve se rešava u sedmom meču (VIDEO)

Nikola je imao 29 poena, 12 skokova i 8 asistencija u porazu svog tima

Objavljeno: 08:30h

Win or go home, pobedi ili idi kući. Ova američka krilatica po drugi put u ovogodišnjem plej ofu NBA lige suočiće Denver Nagetse sa završetkom sezone ili s pobedom koja će ih odvesti u finale Zapadne konferencije.

Baš kao u prvom kolu plej ofa protiv San Antonio Sparsa, Nagetsi će na svom terenu odigrati meč odluke. Baš kao protiv Sparsa, Denver je u četvrtoj utakmici u seriji vratio brejk, petu dobio ubedljivo, a šestu izgubio ubedljivo. Baš kao protiv San Antonija, jedini koji je bio na visini zadatka bio je Nikola Jokić.

Srpski superstar odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u kojoj je flertovao s tripl dablom (29 poena, 12 skokova, 8 asistencija, šut iz igre 10 od 15, 2 od 3 za tri i 7 od 8 slobodna bacanja), ali je već drugi meč zaredom zaradio 6 faulova, pa je Denver izgubio 119:108 u šestom meču polufinala Zapada.

Nikola nije dobio pomoć od svojih saigrača, koji su celu utakmicu odigrali po sistemu "toplo hladno". Mari jeste ubacio 24 poena, ali uz šut 7-20, Milsap jeste ubacio 17 poena, ali uz šut 4-15, Heris jeste ubacio 15 poena, ali uz šut 4-11. I to bi manje-više bilo to od Nagetsa ove večeri. Klupa Denvera, možda najbolja u celoj NBA, opet je žestoko zatajila. Svi zajedno 13 poena, nekad ključni igrači Bizli i Moris ukupno dva.

S druge strane, konačno je Demijen Lilard odigrao utakmicu na nivou svog ol star renomea. Fenomenalan je bio u trećoj četvrtini u kojoj je odlepio svoj tim sa 17 poena, ukupno 32. Lilarda su sjajno ispratili Si Džej MekKalum s 30 i u ovoj seriji odlični Rodni Hud s čak 25 poena.

Na kraju je došlo i do koškanja među igračima oba tima, što pokazuje koliko je tenzija velika:

Ako želi na megdan Golden Stejtu ili Hjustonu (3:2 u seriji za Voriorse, povređeni Durent neće igrati naredna dva meča), Denver mora da dobije sedmu kod kuće.

U nedelju na ponedeljak će se videti od kakvog materijala je sastavljen ovaj tim. Naša prognoza: Denver ide u finale.

Pogledajte još jednom pobedu Portlanda:

A evo i partije Nikole Jokića:

I na Istoku ćemo videti majstoricu. Noćas je Filadelfija dobila šesti meč sa 112:101 protiv Toronta.

Džimi Batler je ubacio 25 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija, na drugoj strani Leonard 29 poena. Simons je odigrao mnogo bolje nego u prethodnim mečevima, ubacio je 21 poen, imao 8 skokova i 6 asistencija, Embid je iako u problemima zbog kolena dodao 17 poena, uz 12 skokova, odigrao je neke ključne minute kada su Batler i Simons uzeli predah.

Bobi Marjanović je dobio sedam minuta, pogodio dva bacanja. Majstorica je u Torontu u nedelju uveče.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.