BAČEN MOLOTOVLJEV KOKTEL NA KUĆU SUDIJE: Crveno-beli nisu hteli da igraju kad im on sudi, a on odbio da deli pravdu
Ozbiljna je situacija u grčkoj košarci koja je na ivici haosa, Foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

Na ivici Haosa

BAČEN MOLOTOVLJEV KOKTEL NA KUĆU SUDIJE: Crveno-beli nisu hteli da igraju kad im on sudi, a on odbio da deli pravdu

Reč je o arbitru koji je u centru pažnje još od polufinala Kupa

Objavljeno:

Novi skandal u Grčkoj i ogroman incident, a situacija u tamošnjoj košarci je na ivici haosa usled svega što se događa na relacijama između Panatinaikosa, Olimpijakosa i čelnika Grčke lige.

Usled brojnih kontroverzi i neke vrste "ratnog stanja" u grčkoj košarci, svašta se dešava ovih dana, a poslednji događaj predstavlja kulminaciju. Na kuću sudije, Panajotisa Anstopulosa, bačen je molotovljev koktel.

Kako piše "Open TV", a prenosi "Eurohoops", na svu sreću koktel nije eksplodirao i nema povređenih.

Iz Olimpijakosa su rekli da neće igrati utakmice na kojima je on delegiran da im sudi
Iz Olimpijakosa su rekli da neće igrati utakmice na kojima je on delegiran da im sudifoto: Beta/Branislav Božić

Anstopulos je arbitar koji je u sredu obavestio nadležne grčke košarkaške lige da, ipak, neće suditi utakmicu između Olimpijakosa i Promiteasa.

Grčki sudija je popustio pod pritiskom, pošto je Olimpijakos još ranije obavestio sve da neće igrati utakmice u kojima sudi Anstopulos.

Sve je krenulo od polufinala Kupa Grčke, kada je klub iz Pireja odbio da izađe na drugo poluvreme, zbog "očajne arbitraže Manosa, Panajotua i Anstopulosa". Takođe, posle utakmice su saopštili da neće igrati ni na jednom meču u kojem ova sudijska trojka bude delila pravdu.

Pored toga su istakli da neće igrati utakmice sa PAO, zbog čega su predali meč u domaćem šampionatu. Pravila u grčkom šampionatu nalažu da klub koji preda dve utakmice, automatski ispada iz lige i poništavaju im se svi rezultati.

Janakopulos je bio revoltiran poslednjim događajima
Janakopulos je bio revoltiran poslednjim događajimafoto: Printscreen/dpg7000

Kako je Anstopulos bio delegiran za meč sa Promiteasom, očekivalo se da će Olimpijakos predati meč i ispasti iz lige. Međutim, Anstopulos se povukao i klub iz Pireja je izbegao ispadanje.

Zbog ovog čina je Panatinaikos najavio da izlazi iz šampionata Grčke, a dan kasnije bačen je Molotovljev koktel ispred kuće pomenutog arbitra... Olimpijakos je još ranije najavio da želi u ABA ligu, međutim pitanje je da li će mu se to dozvoliti.

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos ipak je najavio da će njegova ekipa igrati u plej-ofu ESAKE lige, pošto se upravo sastaju sa Olimpijakosom u četvrtfinalu.

"Čekamo Olimpijakos da ih dobijemo 40 razlike", rekao je Janakopulos, a prenosi "Eurohoops".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.