JOKIĆ JE LAŽNI SUPERSTAR: Pred plej-of je ponizio Srbina, a sad je javno morao da proguta svoje reči!
Nikola Jokić je uz Adetokumba trenutno prvi kandidat za MVP nagradu, Foto: AP

Cela Amerika da čuje

JOKIĆ JE LAŽNI SUPERSTAR: Pred plej-of je ponizio Srbina, a sad je javno morao da proguta svoje reči!

I nije jedini, ali svima njima je Nikola zapušio usta

Objavljeno:

Nikola Jokić je naterao sve one kritičare, "neverne Tome" i sve koji su sumnjali u njega da progutaju svoje kritike koje su tokom sezone, a posebno uoči početka plej-ofa upućivali na njegov račun iz raznih razloga.

U međuvremenu mnogi su se pokajali kada su videli kako Srbin igra u doigravanju i kao pravi lider predvodi Denver, sa prosekom maltene od tripl-dabla i za mnoge je prvi kandidat za MVP-ja plej-ofa uz Adetokumba.

Jedan od tih "nevernika" je i analitičar sa Foks televizije Nik Rajt koji je sada javno priznao koliko se ogrešio o srpskog reprezentativca pred početak plej-ofa.

- Nagetsi su tačno ono što su mnogi od nas rekli da su: Lažni pretendenti sa lažnim superstarom. Srećno naredne godine - napisao je Rajt na svom Tviteru nakon što su Nagetsi izgubili prvi meč u plej-ofu od San Antonija.

U međuvremenu, uspeli su da preokrenu seriju i pobede sa 4:3, a sada imaju prednost 3:2 protiv Portlanda u polufinalu zapadne konferencije i nedostaje im trijumf za finale, a upravo je Jokić taj ključni jezičak na vagi u svim mečevima.

- Mislim da će serija biti rešena u sedmom meču, ali bih voleo da pričam o Nikoli Jokiću. Bio sam veoma skeptičan oko Nagetsa, skeptičan kako će njegova igra izgledati u postsezoni - rekao je Rajt, pa potom nastavio:

- Jokić je spektakularan u prethodnih nekoliko nedelja. A, u plej-ofu u kojem smo videli da se mladi košarkaši, poput Embida i Simonsa, ne snađu, ovaj momak (Jokić), u svojoj četvrtoj godini, je svaki put iskočio kada je trebalo. Dokazao je ljudima, kao što sam ja, da su pogrešili. Tako da sve zasluge Nikoli Jokiću.

Jokić je ove sezone odigrao dvanaest plej-of utakmica, prosečno na terenu provodi 40 minuta i beleži 24,5 poena, 13,1 skokova i devet asistencija. Nagetsi vode sa 3-2 u seriji protiv Trejlblejzersa, a šesti meč na programu je u noći između četvrtka i petka u 04.30.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.