VORIORSI PONOVO VODE, BAKSI U FINALU ISTOKA: Kari preuzeo palicu posle povrede Durenta! Milvoki izbacio Boston!
Stef Kari je vodio ekipu do pobede nakon povrede Durenta, Foto: EPA

nba liga, plej-of

VORIORSI PONOVO VODE, BAKSI U FINALU ISTOKA: Kari preuzeo palicu posle povrede Durenta! Milvoki izbacio Boston!

Šesti meč igra se u Hjustonu u noći između petka i subote od 3.00

Objavljeno:

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Hjuston sa 104:99 i tako su poveli sa 3:2 u pobedama u seriji druge runde plej-of zapadne konferencije NBA lige.

Kevin Durent povredio se krajem treće četvrtine, ali je onda Kari preuzeo sve u svoje ruke, pa je meč završio sa 25 poena i zajedno sa Grinom, Tompsonom i Lunijem vodio je tim do pobede.

Kari nije dao niti jedan koš do sredine druge četvrtine, ali je meč završio sa 25 poena (9-23 iz igre, 3-11 za tri), 6 skokova i 5 asistencija.

Najefikasniji je bio Klej Tompson sa 27 poena, koji je sjajno počeo meč, u drugom poluvremenu je utihnuo, da bi se onda opet probudio u samoj završnici – pogodio je trojku za +8 na dva i po minuta do kraja, a zatim i polaganje kojim je obezbeđen trijumf na četiri sekunde do kraja.

Klej Tompson je bio najefikasniji na meču
Klej Tompson je bio najefikasniji na meču foto: EPA

Džejms Harden je bio najbolji kod Hjustona sa sa 31 poenom (10-16 iz igre, 3-9 za tri), 4 skoka i 8 asistencija, ali u poslednjem periodu ga skoro uopšte nije bilo. Nije imao ni podršku saigrača, Eron Gordon se jeste probudio u drugom poluvremenu, dao je osam poena u poslednjoj četvrtini, a na kraju je imao 19 poena

Šesti meč igra se u Hjustonu u noći između petka i subote od 3.00.

Milvoki je finalista Istoka
Milvoki je finalista Istoka foto: EPA

Košarkaši Milvoki Baksa plasirali su se u finale istočne konferencije NBA lige prvi put od 2001. godine, pošto su sa 4:1 u pobedama izbaciliBoston Seltikse - u petom meču u Viskonsinu rezultat je bio 116:91.

Baksi su izgubili prvi meč kod kuće kada su Seltiksi potpuno zatvorili Janisa Adetokumba, ali od tada je tim Majka Budenholzera bio potpuno dominantan u seriji i sada je sa pola gasa dotukao Boston.

Osim trijumfa, dobra vest za Milvoki jeste povratak Malkolma Brogdona, koji je odigrao prvi meč u ovosezonskom plej-ofu. Za 17 minuta na parketu zabeležio je 10 poena (4-8 iz igre), 3 skoka i 4 asistencije. Standardno najbolji kod Baksa bio je Janis Adetokumbo sa 20 poena i po 8 skokova i asistencija, Kris Midlton ubacio je 19 poena, Erik Bledso dao je 18.

20 poena za grčkog košarkaša protiv Bostona
20 poena za grčkog košarkaša protiv Bostona foto: EPA

Kajri Irving bio je najefikasniji kod Seltiksa sa 15 poena. Ipak, Irving je ponovo očajno šutirao 6-21 iz igre, i imao je samo jednu asistenciju uz 3 izgubljene lopte. U poslednje četiri utakmice Irving je iz igre šutirao 25 od 83. Džejson Tejtum postigao je 14 poena, a Markus Moris 14, uz 11 skokova i 3 asistencije. Za plasman u finale Baksi će se boriti sa boljim iz serije Toronto - Filadelfija u kojoj kanadski tim trenutno vodi sa 3:2 u pobedama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.