ZEMLJOTRES U ATINI: Panatinaikos istupio iz grčke lige, a za sve je kriv Olimpijakos!
Foto: Panatinaikos Promo

kakva vest

ZEMLJOTRES U ATINI: Panatinaikos istupio iz grčke lige, a za sve je kriv Olimpijakos!

Na udaru i ministar sporta

Objavljeno:

Košarkaški klub Panatinaikos na zvaničnom sajtu kluba objavio je da napušta grčko prvenstvo.

Razlog za istupanje iz domaće lige je, kako su naveli u saopštenju - "teror čelnika Olimpijakosa".

Panatinaikos je odlučio da ne igra utakmicu protiv Kimisa koja je zakazana za sredu od 16.30, a samim tim da se povuče iz šampionata!

Ovako radikalan potez čelnika atinskog kluba je posledica zamene arbitra Panajotisa Anastopulosa za meč Olimpijakos – Promiteas. Crveno-beli su u tom meču zapretili da neće izaći na teren u pomenutom meču ukoliko Savez ne razreši dužnosti sudiju Anastopulosa.

- Mesecima unazad gledamo teror i ucene vodećih ljudi Olimpijakosa, a gledamo i kako nadležni ministri ne reaguju na sve to. Ucenjuju Ligu i krše pravilnik i regulative takmičenja - navodi se u saopštenju Panatinaikosa.

Atinjani su apelovali na grčkog ministra sporta Jorgos Vasileiadisa da se povuče, pošto smatraju da ne obavlja svoj posao na adekvatan način i da izigrava "ulogu Pontija Pilata koji ne može da preuzme odgovornost zbog svega što se dešava u grčkoj ligi".

PAO će se vratiti u prvenstvo tek kada se "zaustavi terorizam i bezakonje koje nameće Olimpijakos nadležnim institucijama",a traže i da grčki Savez izbaci iz sporta vlasnike pirejskog kluba, braću Angelopulos.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.