FILADELFIJA NADOMAK ELIMINACIJE IZ PLEJ-OFA: Igrao i Bobi, Batler dominirao, ali je Sijakam heroj Toronta!
Boban Marjanović, Foto: AP

NBA, plej-of

FILADELFIJA NADOMAK ELIMINACIJE IZ PLEJ-OFA: Igrao i Bobi, Batler dominirao, ali je Sijakam heroj Toronta!

Toronto je vodio poenom razlike posle prve deonice, ali je drugu dobio sa 37:17 i ubrzo otišao na 21 poen razlike, koliko je bilo na poluvremenu (64:43)

Objavljeno:

Košarkaši Toronta poveli su protiv Filadelfije sa 3:2 u polufinalu plej-ofa Istoka, pošto su pobedili sa 125:89.

Paskal Sijakam bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 25 poena, osam skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, a dobru partiju prikazao je i Kavaj Lenard, koji je postigao 21 poen uz 13 skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

Kajl Lauri u pobedi je učestvovao sa 19 poena, šest skokova i pet asistencija, Deni Grin sa 17, a Mark Gasol sa 11 poena.

Toronto je vodio poenom razlike posle prve deonice, ali je drugu dobio sa 37:17 i ubrzo otišao na 21 poen razlike, koliko je bilo na poluvremenu (64:43).

Reptorsi pokušavaju da se plasiraju u finale konferencije drugi put u četiri sezone. Oni su 2016. godine izgubili u finalu od Klivlenda u šest utakmica.

Filadelfija je izgubila dva uzastopna meča, a sve to pošto je ostvarila dve vezane pobede. Najefikasniji u toj ekipi bio je Džimi Batler sa 22 poena, sedam asistencija i pet skokova, a Tobajas Heris postigao je 15 poena uz šest skokova. Džoel Embid dodao je 13 poena i šest skokova, ali je imao osam izgubljenih lopti.

Srpski centar Boban Marjanović postigao je šest poena i imao je dva skoka.

Naredna utakmica igra se u četvrtak uveče u Filadelfiji, a Toronto bi pobedom mogao da se plasira u finale.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.