NIKOLA JOKIĆ ZVANI BIG HONEY, AMERIKA ĆE GA TEK UPOZNATI: Šakil oduševljen, Barkli bi mnogo voleo da igra s njim!
Šakil O'Nil, Čarls Barkli i Keni Smit o Nikoli Jokiću, Foto: Printscreen/Youtube/NBA Show

Oduševio ih

NIKOLA JOKIĆ ZVANI BIG HONEY, AMERIKA ĆE GA TEK UPOZNATI: Šakil oduševljen, Barkli bi mnogo voleo da igra s njim!

Tri NBA legende nisu štedele pohvale na račun srpskog košarkaša

Objavljeno: 11:16h

Kada u svom prvom NBA plej-ofu u karijeri na 11 dosadašnjih utakmica ostvarite 4 tripl-dabla, od čega dva uzastopna u poslednje dve utakmice, onda to znači da ste nešto posebno.

A to odavno o Nikoli Jokiću znaju i NBA legende Čarls Barkli, Šakil O'Nil i Keni Smit, koji su ponovo bili oduševljeni njegovom igrom u pobedi Denvera nad Portlandom.

Nakon one epske utakmice koju su izgubili posle 4 produžetka, Nagetsi su skupili snage i predvođeni Jokićem i Džamalom Marejem i uzvratili Trejlblejzersima na njihovom terenu, te tako vratili seriju na početak i izjednačili na 2-2.

- Jokić izgleda kao jedan od onih likova u kraju kada igrate basket uvek ga birate poslednjeg, a on uvek pobeđuje - prokomentarisao je Barkli gledajući pregled 4. utakmice u "Moda centru".

Šakil O'Nil nije štedeo reči kada je hvalio srpskog centra, ponovo s oduševljenjem govoreći o njegovoj nesebičnosti u igri.

- O ovome nikad nismo pričali, ali Čak zna o čemu pričam. Kad ste igrač koji voli da dodaje loptu, onda ostali igrači ulažu dodatni napor za vas. Jokić je taj igrač. On uvek ima savršena dodavanja i onda ostali momci iskaču. Kao što je trener Meloun rekao, oni se nikad ne plaše. Sviđa mi se Denver od početka - rekao je O'Nil.

Nikola Jokić oduševio NBA legende
Nikola Jokić oduševio NBA legendefoto: EPA/Steve Dipaola

Barkli s druge strane veruje da će Jokić tek pokazati kakva je igračina.

- Kao što sam rekao ranije, Amerika će tek videti ovu "Veliku dušu" (Big honey - nadimak koji su Jokiću dali O'Nil i Barkli). Znate, postoje kvoterbekovi koji mogu da probiju zid loptom, ali ne umeju da bace "mekane" lopte. Jokić može da baci i kroz zid, ali i mekano. Hvata protivnike na spavanju, baca savršene pasove, savršenom brzinom. Bilo bi zabavno igrati s nekim takvim. Ja samo moram da se krećem i on će me pronaći. Stvari koje on radi su jedinstvene. U mnogim timovima igrači traže njihovog omiljenog igrača ili najboljeg, a on uključuje sve igrače - ispričao je Barkli.

Keni Smit je i dalje impresioniran kako Jokić u stvari skoro sve vreme igra plejmejkera.

- Ranije su videli krilo koje igra plejmejkera, a sada imamo centra-plejmejkera. Zanimljivo mi je kada ga gledam razmišljam o njemu kao o plejmejkeru, a onda shvatim da je on centar. On 85 odsto vremena na parketu provodi na delovima terena koji u stvari pripadaju plejmejkerima - rekao je Keni Smit.

Na kraju, da ne zaboravimo da pomenemo da je Jokić drugi na listi igrača sa najviše tripl-dablova u svom prvom plej-of pojavljivanju. Ispred njega je Medžik Džonson sa 5 takvih učinaka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.