JOKIĆ IMAO JOŠ JEDAN MONSTER TRIPL DABL, DENVER NAPRAVIO BREJK U PORTLANDU: Heroj je ipak bio drugi igrač (VIDEO)
Nikola Jokić imao još jedan tripl dabl, Foto: Tanjug/AP Photo/Craig Mitchelldyer

NBA PLEJ OF

JOKIĆ IMAO JOŠ JEDAN MONSTER TRIPL DABL, DENVER NAPRAVIO BREJK U PORTLANDU: Heroj je ipak bio drugi igrač (VIDEO)

Nikola je upisao 21 poen, 12 skokova i 11 asistencija

Objavljeno: 11:08h

Kakvu fenomenalnu košarku igraju Denver Nagets i Portland Trejlblejzers u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige!

Posle epskog meča pre samo 48 sati koji je posle 4 produžetka pripao Portlandu, utakmica broj 4 bila je "biti ili ne biti" za tim zbog koga se opet budimo u pola noći i grickamo nokte kao onomad kad su Sakramento Kings s Divcem i Stojakovićem zamalo izbacili L.A. Lejkerse Šaka i Kobija.

Nagetsi su, baš kao i u seriji prve runde plej ofa protiv San Antonio Sparsa, napravili brejk u četvrtoj utakmici i sad ponovo sudbinu ove serije drže u svojim rukama.

Ovog puta na parketu se pojavila čitava prva petorka Denvera, ako u poslednje vreme pogubljenog Vila Bartona računamo tamo. Upravo je Will the Thrill pogodio dve trojke u poslednjih par minuta kad se lomio rezultat, ali Denverov div ove noći bio je Džamal Mari.

Sećate se polufinala Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine? Tad je u poslednjih nekoliko minuta Predrag Saša Danilović ljutom protivniku Litvaniji s linije slobodnih bacanja ubacio 6 od 6 i odveo nas u finale u kome smo posle 31 minuta vodili protiv Amerikanaca na njihovom terenu.

Istu stvar večeras je ponovio Mari. Pogodio je svih 6 bacanja u poslednjih 90 sekundi i sa 34 poena bio najefikasniji na meču.

Momak koji u svojoj trećoj sezoni i dalje ne pokazuje superstar ol star potencijal upravo zbog nestalne forme, sad je bio hladan kao led odvevši svoj tim do pobede od 116:112, pobede koja može biti presudna u možda najboljoj seriji koja se ove godine igra u polufinalu NBA lige.

A šta tek reći za Nikolu Jokića, koji je drugu utakmicu zaredom upisao tripl dabl? Daleke 1980. godine Irvin Džonson, poznatiji kao Medžik, u svojoj prvoj sezoni u prvom plej ofu zabeležio je pet tripl dablova. Nikola je za sada na četiri. Sledeći na toj večnoj listi je Lebron Džejms s dva tripl dabla.

Ove noći 21 poen za Jokaru, 12 skokova, 11 asistencija, dve ukradene lopte, šut iz igre 8 od 15 (1 od 1 za tri i 4 od 4 s linije slobodnih bacanja), iako mu je publika u Portlandu glasno zviždala svaki put kad bi lopta bila u njegovim rukama.

Posle utakmice trojka analitičara s TNT televizije u sastavu Šakil O`Nil, Keni Smit, Čarls Barkli utrkivala se u ispaljivanju hvalospeva na Nikolin račun.

- Ovo što radi Big Honey (najnoviji Jokićev nadimak koji mu je dao Vil Barton), Amerika nije videla. Kako samo perfektan pas ima taj momak, on vidi kroz zid - primetio je Barkli, s čim su se složili i Šakil i Smit.

Koliko igrača znate koji u ovoj situciji, pri ovom rezultatu, znajući koliko je bitno za vaš tim, ne bi šutnuli i probali da se proslave? Ne i Nikola Jokić. Zbog ovakvih poteza mu se divi Amerika:

Za razliku od trećeg meča koji su tragično izgubili zahvaljujući i njegovom bežanju od odgovornosti, Pol Milsap odlučio je ovog puta da se pojavi na utakmici. Čak 21 poen i 10 skokova, ubačeni neki od najbitnijih šuteva, ono što Denver uostalom očekuje od veterana koga plaća 30 miliona dolara po sezoni.

Prisutan i aktivan bio je i Geri Heris (14 poena), a većinu meča igrao je sasvim solidnu odbranu na Demijenu Lilardu. Najbolji igrač Portlanda bio je živ samo u prvoj i poslednjoj četvrtini, ubacio je na kraju 28, ali je, sasvim netipično za njega, promašio tri slobodna bacanja.

Među Trejlblejzersima najbolji Si Džej MekKalum, jedan od potcenjenijih vrhunskih igrača u ligi. S 29 poena vukao je ekipu celo veče, opet pogodio neke jako teške šuteve, ali je ovog puta pomoć imao, osim u Lilardu, jedino u Al Faruk Aminuu (19 poena), te Setu Kariju, koji je ostao na 16 poena iz prvog poluvremena.

Enes Kanter neprimetan u napadu (5 poena uz 10 skokova), a Portlandu, za razliku od meča koji su dobili protiv Oklahome šutem Lilarda s 12 metara, ovog puta sreću nije doneo povređeni Jusuf Nurkić, koje je dočekan ovacijama u Moda centru.

Pogledajte još jednom ovaj fenomenalan meč:

A evo i nove klasične partije najboljeg srpskog igrača u NBA ikad:

Posle meča Jokić je imao malo muke s mikrofonom:

Serija se seli u Denver i bilo bi lepo da se ponovi scenario iz duela sa San Antonijom. Naša prognoza: Denver dobija 4:3 i ide u finale Zapada.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.