NEĆE VIŠE BITI MALVERZACIJA PRILIKOM TRANSFERA: Infantino sprovodi fudbalsku revoluciju, za sve je kriv Čelsi!
Đani Infantino, Foto: AP/Luis M Alvarez

UVODI RED

NEĆE VIŠE BITI MALVERZACIJA PRILIKOM TRANSFERA: Infantino sprovodi fudbalsku revoluciju, za sve je kriv Čelsi!

Svetska kuća fudbala će da osnuje odbor koji će da nadgleda sve uplate i vodiće računa da svaka isplata stigne na račun primaoca

Objavljeno:

Pred svaki prelazni rok, FIFA se suočava sa kršenjem finansijskog fer - pleja.

Rešenje tog problema i mnogih drugih koje krovna fudbalska organizacija ne kontroliše dovoljno moglo bi da bude osnivanje banke FIFA. Preko te institucije bi se obavljala sva plaćanja u fudbalskom svetu. Novac bi išao na račun tima koji prodaje igrače, ali i reprezentacija fudbalera, timovima za koje su ranije igrali ili drugim strankama. Razlog su zakulisne i mutne radnje koje se dešavaju u modernom fudbalu, piše španska "Marka".

Čelnici FIFA razmišljaju o osnivaju banke koja bi nadgledala tok novca u svetskom fudbalu
Čelnici FIFA razmišljaju o osnivaju banke koja bi nadgledala tok novca u svetskom fudbalu foto: AP

Prema procenama FIFA, oko 50 miliona evra trening kompenzacije ne bude isplaćeno klubovima u kojima su igrači proveli ozmeđu 12 i 23 godine. Svetska kuća fudbala će da osnuje odbor koji će da nadgleda sve uplate i vodiće računa da svaka isplata stigne na račun primaoca. Predsednik FIFAĐani Infantino objavio je rezultate nekoliko studija koje su potvrdile da se kompenzacije zanemaruju i ne budu isplaćene.

Infantino je sprovodi pravu fudbalsku revoluciju
Infantino je sprovodi pravu fudbalsku revoluciju foto: AP

Svetski fudbalski čelnici razmišljaju i o tome da smanje broj dogovorenih transfera, a zasluge za ovu promenu idu Čelsiju. Prema jednom istraživanju, Plavci imaju čak 53 igrača na pozajmici, a postoji i klub koji ima čak 100 igrača na platnom spisku. Ideja o osnivanju banke FIFA, je tek u početnoj fazi, ali nije daleko dan kada će doći i do njenog zvaničnog formiranja. To je još jedna u nizu revolucionarnih ideja koje ima Infantino kako bi bilo što manje malverzacija u svetskom fudbalu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.