OLIMPIJAKOS ISPADA IZ GRČKE LIGE: Da li je ovo znak da će Pirejci stvarno u ABA?
KK Olimpijakos - Nikola Milutinov, Foto: EPA

IMAMO LI NOVOG ABALIGAŠA?

OLIMPIJAKOS ISPADA IZ GRČKE LIGE: Da li je ovo znak da će Pirejci stvarno u ABA?

Olimpijakos je kažnjen sa osam bodova zbog tog istupa na polufinalu Kupa

Objavljeno: 17:25h

Košarkaši Olimpijakosa nalaze se pred eliminacijom u grčku A2 ligu, ukoliko se ne pojave na prvenstvenoj utakmici u sredu protiv Promiteje.

Momci iz Pireja su izrazili stav da neće odigrati nijedan meč grčkog šampionata koji sudi sudijska trojka delegirana za polufinalnu Kup utakmicu protiv Panatinaikosa, koju su napustili na poluvremenu (Anastopulos, Manos i Panajotu).

Upravo je određeno da na meču, koji je zakazan za sredu od 16:30, pravdu deli Panajotis Anasotopulos, pa je za očekivati da se igrači tima iz Pireja ne pojave na parketu, što bi dalje povuklo automatsku eliminaciju u niži rang.

Olimpijakos je kažnjen sa osam bodova zbog tog istupa na polufinalu Kupa, a po propozicijama lige, svaki sledeći bi značio i selidbu u A2 ligu.

Pirejci su zbog pomenute sankcije tek na sedmom mestu grčkom prvenstva sa skorom od 21 pobede i svega tri poraza, dok je prvoplasiran Panatinaikos sa učinkom 23:1.

Ovo bi mogla da bude sasvim solidna vest za ABA ligu, jer bi onda jedina alternativa za "mejnstrim" košarku Olimpijakosu bila regionalna liga u kojoj se takmiče Srbi, Hrvati, ekipe iz BiH, Slovenci...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.