Večeras igra za finale Lige šampiona, a znate li šta je Sale Đorđević uradio pre tačno 21 godinu?
Aleksandar Đorđević postiže osam trojki iz osam pokušaja, Foto: Printscreen/Twitter

DOKTOR BIO, DOKTOR OST'O

Večeras igra za finale Lige šampiona, a znate li šta je Sale Đorđević uradio pre tačno 21 godinu?

Partija kakva se ni u NBA ligi ne viđa često, a kamoli u Evropi

Objavljeno: 16:54h

Aleksandar Saša Đorđević, čovek koga Srbija sve češće i češće slavi kao pravog košarkaškog Boga, a koga se čak i 21 godinu kasnije sećaju gde god da je igrao.

Tako je pre tačno tolikog vremenskog perioda, na današnji dan, 3. maja 1998. godine, Sale Nacionale ušao u istoriju Endesa lige kao jedan od retkih kome je pošlo za rukom da sa linije za tri šutira stoprocentno - osam koševa od osam pokušaja.

Pored njega, jedini igrači kojima je to pošlo za rukom bili su: Takuan Din, Oskar Šmit, Igor Rakočević, Mario Hezonja 2015. godine i Rafa Martinez tokom naredne sezone.

Da li će se i sam Đorđević setiti ove svoje partije, ili je možda pustiti u svlačionici Virtusa, kao deo pripreme za polufinalni duel FIBA Lige šampiona, teško da ćemo ikad saznati, ali ono što je za vas bitno da znate je da je taj meč sa nemačkim Bambergom na programu od 18.30.

U kasnijem terminu zakazanom u hali Virtusa sastaju se Tenerife i Antverpen.

Saletovi momci, uz kvalitet koji on donosi svakoj ekipi, imaju veliku priliku da vrate slavne košarkaške dane u Bolonju (2 Evrolige, 15 titula u Italiji). I to samo nekoliko dana pošto je još jedan srpski trener, samo fudbalski, Siniša Mihajlović sačuvao plavo-crvene u Seriji A.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.