TOMIĆ IZABRAO PRVO POJAČANJE ZA EVROLIGU: Sin Zvezdine legende koga on odlično poznaje!
Milan Tomić je izabrao prvo pojačanje za leto, Foto: Beta/Branislav Božić

Znaju se iz Grčke

TOMIĆ IZABRAO PRVO POJAČANJE ZA EVROLIGU: Sin Zvezdine legende koga on odlično poznaje!

I ranije se dovodio u vezu sa prelaskom na Mali Kalemegdan

Objavljeno:

Milan Tomić je pikirao prvo pojačanje za narednu sezonu i učešće u Evroligi, a to je sin legende Crvene zvezde - Vladimir Janković.

Klub sa Malog Kalemegdana je obezbedio učešće u Evroligi osvajanjem titule u ABA ligi i iako trenutno igra u domaćem prvenstvu, već se prave planovi za pojačanja tokom narednog leta.

Vladimir Janković je sin legende Zvezde Slobodana Jankovića
Vladimir Janković je sin legende Zvezde Slobodana Jankovićafoto: Starsport©

A trener Tomić, jako dobro upoznat sa košarkaškim prilikama u Grčkoj, gde je decenijama igrao i radio sve do dolaska u Beograd, kao prvu želju je odredio igrača grčkog Holargosa, prenose beogradski mediji.

Janković ove sezone prosečno beleži 14 poena uz šest skokova i tri asistencije.

Karijeru je počeo u Panatinaikosu, ali od kada je otišao odatle 2016. godine, čini se da je njegova karijera u padu, pošto je po godinu dana igrao još za Valensiju, Aris i Andoru.

Stariji ljubitelji košarke pamte Jankovićevog oca Slobodana čija je karijera tragično prekinuta kada je u nastupu besa udario glavom u konstrukciju koša na utakmici i potom ostao nepokretan, a usled posledica svega toga i preminuo je 2006. godine.

Njegov sin je krenuo očevim stopama, stigao i do dresa Panatinaikosa i igrao baš protiv Crvene zvezde u Evroligi, dobio je i poklon od uprave kluba pre prve utakmice sa brojem osam koji je nosio njegov otac, a možda će ga od leta i zvanično obući.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.