NAJDOMINANTNIJI, NAJBOLJI, NAJINTELIGENTNIJI... Nahvalio ga kao sina! Pol Pirs kaže da je Jokić kao Leri Bird!
Pol Pirs je silno nahvalio Nikolu Jokića, Foto: AP/Printscreen/Youtube/ESPN

Pohvale samo pljušte

NAJDOMINANTNIJI, NAJBOLJI, NAJINTELIGENTNIJI... Nahvalio ga kao sina! Pol Pirs kaže da je Jokić kao Leri Bird!

Legendarni bivši igrač Seltiksa je govorio o tome ko je najbolji igrač u seriji Denvera i Portlanda

Objavljeno: 10:49h

Denver jeste možda izgubio drugi meč u polufinalnoj seriji zapadne konferencije od Portlanda, ali je Nikola Jokić čovek o kome se priča tokom čitavog plej-ofa.

Iako prvi put igra u NBA doigravanju, srpski reprezentativac je već stavio svoj lični pečat i trenutno je, možda uz Durenta, igrač o kome se najviše priča od svih koji su učestvovali i učestvuju u plej-ofu.

Pohvale na njegov račun pljušte sa svih strana, od trenera, saigrača, košarkaških analitičara i stručnjaka, do bivših NBA zvezda, a poslednji koji je pričao o njemu jeste Pol Pirs, legenda Bostona.

U emisiji "Džamp" sa voditeljkom Rejčel Nikols, poslušali su izjavu Jokićevog saigrača Pola Milsapa koji je posle prvog meča uporedio Srbina sa kvoterbekom Tomom Brejdijem, pa je voditeljka postavila Pirsu pitanje da li je to istina, s obzirom da su i Brejdi i Pirs igrali u istom gradu i da je Pirs veliki fan Nju Inglanda iz Bostona.

- Ne bih ga poredio sa Tomom Brejdijem, ali bih sa košarkašem na kojeg me mnogo podseća – na Lerija Birda - rekao je Pol Pirs, a potom pojasnio:

- Spor i metodičan (sistemski). Ali je tako precizan u svemu što radi. Njegova dodavanja, driblinzi, način na koji postiže koševe... Možda nije poenter kakav je bio Bird, ali ovaj momak radi sve dobro - rekao je Pirs.

Usledilo je pitanje da li je Jokić najbolji košarkaš u ovoj seriji (između Denvera i Portlanda)?! Ili je to možda Demijen Lilard?!

- Znaš šta, on će biti najdominantniji igrač u ovoj seriji, ako gledamo sve aspekte. Dejm je bolji poenter, ali ako gledate Jokićevu statistiku svake večeri, to je 20+ poena, 10+ asistencija, 10+ skokova... On svake večeri može da ostvari tripl-dabl i ako gledamo sve aspekte, onda jeste najbolji igrač u seriji - rekao je Pirs, ali je potom pojasnio da gledajući 1 na 1, Jokić nije bolji igrač od Lilarda.

- Ako gledamo ko ima veći uticaj, onda je to Džoker.

Potom je usledila priča o tome da Jokić od svih igrača u plej-ofu ima najveći uticaj na svoju ekipu, ako se pogleda koliko je često lopta kod njega (najviše dodira sa loptom od svih), što govori o tome da je on lider Denvera, a to je prava retkost kada su u pitanju visoki igrači.

- On je igrač sa najvećim IQ u ovoj seriji - zaključio je Pol Pirs.

Nikola Jokić ima 120 dodira sa loptom po utakmici, najviše od svih igrača u plej-ofu
Nikola Jokić ima 120 dodira sa loptom po utakmici, najviše od svih igrača u plej-ofufoto: Printscreen/Youtube/ESPN

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.