POČINJE OPERACIJA EVROPSKO PRVENSTVO: Srpske košarkašice kreću sa pripremama!
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Košarkaški savez Srbije

HVATA SE ZALET

POČINJE OPERACIJA EVROPSKO PRVENSTVO: Srpske košarkašice kreću sa pripremama!

Selektor košarkašica Marina Maljković imaće kompletan sastav od 15. maja

Objavljeno: 18:41h

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije počela je da se okuplja pred početak priprema za Evropsko prvenstvo čiji su domaćini Srbija i Letonija od 27. juna do 7. jula.

Selektor košarkašica Marina Maljković imaće kompletan sastav od 15. maja kada i zvanično na Zlatiboru počinju pripreme za takmičenje. Do tada, u beogradskoj dvorani "Vizura" srpske košarkašice će se okupljati i postepeno ulaziti u ritam. Planirano je da kandidatkinje za dres Srbije dolaze u Beograd kako budu završavale sa klupskim obavezama. Do zvaničnog početka priprema, igračice će imati lekarske preglede, prolaziti testove i treninge i razgovorati sa selektorom Marinom Maljković, navedeno je na sajtu KSS.

Reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi D u Zrenjaninu gde će u “Kristalnoj dvorani” za protivnike imati selekcije Belorusije, Rusije i Belgije. Prvoplasirani tim iz grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa razigravati za prolazak među osam najboljih sa drugom i trećom ekipom iz Grupe C u kojoj su Turska, Slovenija, Italija i Mađarska.

Domaćin preostale dve grupe je Letonija. U grupi A nalaze se Letonija, Španija, Ukrajina i Velika Britanija, a u grupi B Francuska, Češka, Crna Gora i Švedska. Titulu brani reprezentacija Španije, a šest prvoplasiranih timova sa Evropskog šampionata obezbediće plasman na kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Na Evropskim prvenstvima, najveći uspeh Srbije je zlato iz 2015. godine, a pod imenom Jugoslavija, dame su osvojile četiri srebrne i dve bronzane medalje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.