BIVŠI ZVEZDIN STRANAC O PAKLU DERBIJA: Navijači Partizana su me pogodili stolicom!
Blejku Šilbu nije u lepom sećanju ostao derbi, Foto: Dado Đilas

STRAŠNO

BIVŠI ZVEZDIN STRANAC O PAKLU DERBIJA: Navijači Partizana su me pogodili stolicom!

Sada ima 35 godina i mnogo anegdota koje je doživeo u karijeri

Objavljeno:

U sezoni 2013/14, dres Crvene zvezde nosio je Blejk Šilb.

Sada ima 35 godina i igra u Šalonu i mnogo anegdota koje je doživeo u karijeri. Jedna od njih se tiče i večitog derbija protiv Partizana.

- Pogodili su me stolicom u mom prvom derbiju protiv Partizana 2013. godine. Imali su u timu talentovane momke poput Lovernja, Vestermana, Bogdana Bogdanovića. Mi smo imali Nelsona i Bobana Marjanovića. Delili smo istu halu, "Pionir", ali u tom slučaju oni su bili domaćini. Slavili smo u produžetku, grupisali smo se na sredini terena, i neki od igrača su rekli da moramo da trčimo. Rekli smo jedan, dva, tri - Zvezda! I moji saigrači su otrčali u svlačionicu. U prvom momentu nisam razumeo mnogo o čemu se radi, počeo sam kasno da trčim i stolica me je pogodila na ulazu u tunel. Srećom, nisam teže povređen, ali više nikada nisam bio iznenađen sa onim šta mogu da vidim na tribinama - rekao je Šilb za francuski sajt Bebasket.fr.

On je pre Šalona nastupao za Pariz Levaloa, Galatasaraj i Betis pa je uporedio atmosferu u Turskoj i Francuskoj sa onom u Srbiji.

- Turski navijači su bili ludi, ali na drugačiji način. Osvojili smo Evrokup u atmosferi "Abdi Ipekčija" i bilo je još bolje. Sećam se i kada smo dobili meč protiv Fenerbahčea, a jedan od naših navijača je pljunuo Željka Obradovića. To je bilo odvratno. Stvarno nije bilo neophodno. U Francuskoj je mnogo tiše, posebno zato što je publika malo starija. To ih ne sprečava da uživaju u košarci, ali to rade s tačke gledišta starijih ljudi. Ali, kakogod, kada koraknem na teren želim da pružim ljudima to zašta su došli da vide. Želim da odu kući zadovoljni mojom igrom - izjavio je bivši košarkaš Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.