AKO NE BUDE PARA, RASPRODAĆEMO TIM! Čović o budžetu za Evroligu i bojkotu Delija!
Nebojša Čović o budžetu za Evroligu, Foto: Starsport©

Uneo nemir među navijače

AKO NE BUDE PARA, RASPRODAĆEMO TIM! Čović o budžetu za Evroligu i bojkotu Delija!

Prvi čovek crveno-belih bi želeo da crveno-beli budu konkurentni sledeće sezone

Objavljeno:

Nebojša Čović je rekao da će Crvena zvezda sve učiniti da sklopi budžet za narednu sezonu kako bi bila konkurentna u Evroligi, ali ne isključuje ni mogućnost da dođe do rasprodaje tima.

Gostujući na "Kopernikusu" predsednik crveno-belih je rekao da se nada većem budžetu nego prethodnih godina.

- To zavisi koliko para budemo imali, ali ako dostignemo budžet od 8 do 10 miliona evra, mislim da možemo da budemo konkurentni - rekao je Čović.

Nebojša Čović bi voleo kada bi Zvezda imala budžet od 8 do 10 miliona evra
Nebojša Čović bi voleo kada bi Zvezda imala budžet od 8 do 10 miliona evrafoto: Starsport©

Prvi čovek šampiona ABA lige se osvrnuo i na rasprodaju onog sjajnog tima koji je igrao četvrtfinale Evrolige i to baš pred sezonu u kojoj je Beograd bio domaćin fajnal-fora.

- Tvrdim i ja, ali nije bilo para. Zvezda je u tom momentu dugovala preko 2 miliona evra. Toliko o priči da je Zvezda državni projekat i da nam stalno država daje pare. Ne sporim, država pomaže koliko može i zahvalni smo na tome. Ali ne možete da idete dalje ako dugujete. Onda je došlo do određenih transfera i time smo pokrili određene dugove. Trenutno nismo u dugovima, ali ne znači da nećemo biti - rekao je Čović, koji objašnjava da se uz kvalitetne domaće igrače nadomesti manjak para u odnosu na najjače timove Evrope.

Nebojša Čović ne isključuje ni mogućnost rasprodaje sadašnjeg tima
Nebojša Čović ne isključuje ni mogućnost rasprodaje sadašnjeg timafoto: Dragan Kadić

- Nemamo mi taj strah od njih, ali ne možemo da angažujemo igrače koje oni mogu, Jedno je budžet od 22 miliona evra, a drugo od 4-5, ako bi se popeli na 8 do 10... s tim što mi imamo dobru bazu domaćih igrača. Naša filozofija je da se uvek oslanjamo na domaće igrače, iako je ove sezone bilo 7 stranih igrača. Videćemo za iduću godinu. Ako ne bude para, rasprodaće se ekipa, pa će se praviti nova. Videćemo, još nisam sredio utiske posle burnog finala ABA lige, ušli smo u praznike. Sa druge strane, on ne isključuje mogućnost da dođe čak i do rasprodaje sadašnje ekipe.

- Nadam se. Ali ako kažemo, Zvezda ima 4 miliona navijača. Šta bi bilo kad bi po navijaču svako dao po 10 evra. Organizovali smo i to. Puklo je negde na 25.000 evra. Probali smo i to, ali slabo ide.

Nebojša Čović je pregovarao sa Delijama oko navijanja u ABA ligi
Nebojša Čović je pregovarao sa Delijama oko navijanja u ABA ligifoto: Starsport©

Jedna od stvari koje košarkaška javnost nikako ne može da shvati jeste bojkot najvatrenijih pristalica, Delija, ABA lige, iako je to takmičenje kroz koje se obezbeđuje plasman u Evroligu.

- Nije ni organizovano navijanje, ni organizovani bojkot, ali oni ne dolaze za utakmice ABA lige, nisu organizovani za te utakmice. Nije baš racionalno, ali tako je, nismo mogli da se svađamo oko toga. Objašnjavao sam im nekoliko puta kada smo pričali o tome, da je to neracionalno i čudno, jer put do Evrolige ide preko ABA lige, i ona nam je bitnija od domaće lige u smislu plasmana i puta za Evropu, jer domaća liga ne donosi ništa- objasnio je Čović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.