AMERI OČARANI BOGDANOM: On je najdinamičniji kreator u ligi!
Bogdan Bogdanović, Foto: EPA/CJ Gunther

POHVALE SAMO PLJUŠTE

AMERI OČARANI BOGDANOM: On je najdinamičniji kreator u ligi!

Iako je prvih deset utakmica propustio zbog operacije kolena, uspeo je da privuče pažnju i da izazove novinare i blogere da pišu o njemu

Objavljeno: 20:51h

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović priveo je kraju svoju drugu sezonu u Sakramento Kingsima.

Iako je prvih deset utakmica propustio zbog operacije kolena, uspeo je da privuče pažnju i da izazove novinare i blogere da pišu o njemu.

- Sa punih 26 godina Bogdanović ima hladan, opušten pristup, dostojan dugogodišnjem veteranu koji je video i uradio sve. On kontroliše utakmice u kritičnim momentima i retko pravi greške koje skupo koštaju - napisao je bloger Aleks Krejmers u rekapitulaciji Bogdanovićeve sezone u NBA ligi.

On je podsetio i da je srpski košarkaš profesionalac od 18. godine, da je jedan od ključnih igrača reprezentacije Srbije i da je osvajao Evroligu.

- On razume, kao i drugi igrači u timu, značaj kohezije i poverenja među saigračima. Iako su mnogi bili u čudu kada su primetili da su Kingsi i u finišu sezone ostali u trci za plej-of, Bogdanović nije bio jedan od njih - dodao je autor.

Bloger podseća da je reprezentativac Srbije propustio prvih deset utakmica sezone zbog oporavka od hirurškog zahvata na kolenu, ali je po povratku zauzeo ključnu ulogu kao prvi igrač sa klupe, spreman da zameni plejmejkera Dierona Foksa ili beka Badija Hilda.

- Bogdanović je, u odnosu na ruki sezonu koju je završio kao član druge najbolje petorke novajlija, svoju ulogu i napredak pronašao kao igrač kod koga se nalazi lopta i koji kreira igru u drugoj postavi - istakao je Krejmers.

Autor ističe da je Bogdanović možda stavio preveliki pritisak na sebe, dok je pokušavao da stvori hemiju sa novim saigračima i da se uklopi u stalne prelaske iz prve u drugu petorku, uz istovremeno pokušavanje da održi svoj ritam i pronađe ličnu konfornu zonu.

Čak se dešavalo da u poslednjim sekundama napada lopta ostane u Bogdanovićevim rukama, uz jednostavnu parolu - snađi se, pošto druge opcije nije bilo, uz poneku grešku i lošu odluku. Međutim, naveo je i da su se Kraljevi preporodili kada je Bogdanović vraćen u drugu petorku i kada je vodio igru u kojoj su učestvovali Marvin Begli, Heri Džajls, Kori Bruer i Jogi Ferel.

- Njih petorica bi prosečno ubacili 14 poena više od protivnika, za pola sata igre i kreirali čak 21 asistenciju, u poređenju sa svega četiri izgubljene lopte - dodaje Krejmers.

Prema njegovim rečima, Bogdanović poseduje finu kombinaciju veština i može da utiče na igru višestruko pa bi mogao da postane jedan od najdinamičnijih kreatora igre u NBA ligi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.