BODIROGU JE ČEKALO 50 HRVATA DA GA LINČUJE: Vođa ozloglašene grupe navijača otkrio kako je sprečio linč!
Dejan Bodiroga, Foto: Zorana Jevtić

DUGO ČUVANA TAJNA

BODIROGU JE ČEKALO 50 HRVATA DA GA LINČUJE: Vođa ozloglašene grupe navijača otkrio kako je sprečio linč!

On je od polovine devedesetih do početka dvehiljaditih obeležio jednu eru jugoslovenske košarke

Objavljeno:

Jedan od najboljih srpskih košarkaša je Dejan Bodiroga.

On je od polovine devedesetih do početka dvehiljaditih obeležio jednu eru jugoslovenske košarke, a na početku karijere, baš pred rat i raspad Jugoslavije, igrao je u Zadru, gradu poznatom po vreloj atmosferi na tribinama kada igra istoimeni klub.

- Bodirogu je 1989, ili 1988. doveo Krešimir Ćosić. On je već tada osetio i video da će to biti veliki igrač. No baš u tom periodu je došlo do tog nesretnog rata. Početkom 1991. kad je svima bilo jasno da će doći do rata, njegov stariji brat je došao po njega u Zadar da ga odvede - rekao je Boris Marin, među navijačima poznat kao Bore Poštar.

On je tokom osamdesetih i devedesetih bio vođa navijačke grupe Tornado koja je pratila utakmice Zadra.

- Došao sam kući umoran sa posla, ručao, prilegao i neko mi je pozvonio na vrata od stana. Mama mi je pokucala na vrata i rekla da me neko traži na vratima. Obukao sam na brzinu trenerku i kućne papuče i tamo sam video mog prijatelja, košarkaškog menadžera Hrvoja Ciketića. Kaže: Boro, jedini ti možeš da pomogneš, Tornado se skupio ispred Jazina i žele tući Bodirogu i njegovog brata. Čekaj da obujem patike i majicu i idemo - ispričao je Poštar.

Jedini razlog za bes navijača bio je taj što je Bodiroga iz Srbije pa samim tim i glavni krivac za rat.

- Ispred Jazina sam video Butu i ekipu, njih pedesetak koji su držali kamenice u rukama. Pošto sam imao jak autoritet među njima, sve sam ih poslao kući. Rekao sam: nemojte se sramotiti, pustite momka, dečko ništa nije kriv. Uglavnom, poterao sam ih. On i brat su se sretno vratili u Srbiju, ali dugo godina nakon toga, on je postao najbolji i poznati evropski košarkaš - dodao je vođa Tornada.

Poznati srpski košarkaš se kasnije još jednom sreo sa svojim spasiocem, ali ga nije prepoznao.

- I jednom prilikom kad je nekoliko već nekoliko puta proglašavan za najboljeg zaredom u Evropi, u kultnom kafiću zadarskom Lojd, jedan prijatelj me je pozvao na mobilni. Rekao je: 'ajde Boro dođi do Lojda, jedan gospodin ovde bi hteo da te vidi. Ja sam došao u Lojd i odmah sa vrata sam prepoznao Dejana Bodirogu. Ali šta se desilo. On se mene nije setio, jer su godine prošle, ja sam se i po konstituciji promenio i osedeo i ostario i dobio desetak kilograma viška... No, taj prijatelj je bio s njim u društvu i pitao je: Dejane, je l' možeš da se setiš ovog gospodina? To ti je Bora, vođa Tornada, vodio je još kad si ti bio ovde. Dejan ga je šapćući pitao: je li bre, je li to onaj što bije sudije? Aludirajući na jednu utakmicu kad se desio prekid. Rekao sam mu: da, ja sam taj što bije sudije, ali nisam hteo da mu kažem da sam i onaj koji ga je spasio kad ga je brat odvodio iz Zadra. To nisam hteo -zaključio je Bore Poštar.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.