VANJA MARINKOVIĆ OTVORENO PRIZNAJE: Novicu nisam podnosio! Nisam voleo da igram pred Grobarima!
Vanja Marinković na klupi sa Novicom Veličkovićem, Foto: Starsport©

O svemu pomalo

VANJA MARINKOVIĆ OTVORENO PRIZNAJE: Novicu nisam podnosio! Nisam voleo da igram pred Grobarima!

Mladi košarkaš i o tome koliko je značila kapitenska traka kod Petra Božića

Objavljeno:

Dugo čekaju navijači Partizana da Vanja Marinković zablista punim sjajem i potvrdi talenat koji je u njemu prepoznao još Duško Vujošević koji ga je sa 16 godina priključio prvom timu.

Od tada je prošlo 6 godina, a mladi košarkaš je prošao kroz izuzetno trnovit put i i dalje, prema mišljenju košarkaške javnosti, nije potvrdio svoj potpuni talenat i kvalitet.

Međutim, nije mu bilo ni lako. Od situacija kroz koje je klub prolazio, promenjenih 6 trenera, nestrpljenje navijača koji se čak nisu ni ustručavali da mu zvižde kad god je na terenu. Sve to je uticalo na igrača koji je tek prešao dvadesetu.

Vanja Marinković se suočio sa zvižducima sopstvenih navijača
Vanja Marinković se suočio sa zvižducima sopstvenih navijačafoto: Beta/Branislav Božić

- Meni je bilo preteško kada su mi zviždali naši navijači. To je nešto nepojmljivo. Jedno vreme uopšte nisam voleo da igram kod kuće, dok na strani nisam imao nikakve neprijatnosti. Za igrača, pogotovo mladog, nedostatak podrške na domaćem terenu baš frustrira - rekao je Marinković za "Novosti" i dodao:

- Posle pet godina sam uspeo da se naviknem na sve i više se ne nerviram. Imam ljude koji mi pomažu na psihičkom planu. Sada se vodim time da svi navijači mogu da pričaju šta hoće, ja ću igrati svoju igru. Kad me hvale, u redu, zahvaljujem, kad me kude, njihova stvar. Mislim da svaki profesionalni sportista treba da ima psihologa, savetnika. Uopšte nije lako ući u ozbiljne vode, pogotovo u Srbiji... Treba se izboriti sa pritiskom koji nose na dresu grbovi Partizana ili Zvezde.

Kao što već rekosmo, njegov potencijal je prepoznao Duško Vujošević, i Marinković i dan danas tvrdi da sve duguje njemu.

Vanja Marinković priznaje da najveću zahvalnost duguje Dušku Vujoševiću
Vanja Marinković priznaje da najveću zahvalnost duguje Dušku Vujoševićufoto: Beta/Denis Cerić

- Meni je stvarno Dule dao sve. Posle njegovog odlaska, ja sam kod Božića dobio tu kapitensku traku, koja je tad mogla da se okači mačku o rep. Nisam ja imao neku fuknciju, nije me to opteretilo, koliko stalne promene na klupi - prisetio se Marinković perioda saradnje sa Božićem, a potom počeo da priča o Vujoševiću.

- Ostao mi je u najlepšem sećanju. Mislim da je savršen trener za mlade igrače, za Partizan... Čujemo se i sada i za mene je on pojam ovog kluba. Težak je, ali znaš da sve to vredi. Iznerviraš se kad te zove u ponoć, a kasnije ukapiraš da sve to ima smisla.

Ne krije da svakog dana mnogo uči od kapitena Novice Veličkovića, ali i otvoreno priznaje da je imao u početku problema sa njim.

Vanja Marinković kaže da svakodnevno uči od Novice Veličkovića
Vanja Marinković kaže da svakodnevno uči od Novice Veličkovićafoto: Starsport©

- To je Novica Veličković. Mnogo toga smo prošli zajedno za prethodne tri i po godine. Nisam ga podnosio tokom prve sezone, kao i ostali mladi igrači. Ali sada, ne prođe dan da ne idemo na kafu. Moraš u timu da imaš iskusnog igrača, koji će da vuče mlađe, možda ne igrom, ali pojavom i glavom. Uvek je tu za mene, više nismo samo saigrači, već pravi prijatelji - poručio je Marinković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.