OSTOJA PROGOVORIO O MILOSAVLJEVIĆU I OTKRIO BUDŽET PARTIZANA ZA SLEDEĆU SEZONU: Poznat iznos duga crno-belih!
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©, Beta/Branislav Božić

otvoreno

OSTOJA PROGOVORIO O MILOSAVLJEVIĆU I OTKRIO BUDŽET PARTIZANA ZA SLEDEĆU SEZONU: Poznat iznos duga crno-belih!

Sa tim milionom, naš igrački kadar sa stručnim štabom bi koštao oko 2.500.000 evra - rekao je Mijailović

Objavljeno: 13:09h

Partizan je ubedljivom pobedom započeo prvenstvo Srbije, pošto je u prvom kolu bio bolji od Mega Bemaksa 102:69.

Predsednik crno-beli Ostoja Mijailović se u opširnom intervjuu za štampano izdanje Kurira osvrnuo na bilans domaćih i stranih igrača u domaćim ekipama.

- Ponekad igrate protiv neke ekipe i ne znate da li ste u Americi ili Beogradu, jer je na terenu cela američka petorka. Mi nećemo tako. Prioritet su nam naši momci, pa po cenu da nikad ne napravimo rezultat. Ovo je ipak Srbija, zemlja košarke - rekao je prvi čovek Partizana.

Mijailović je odgovorio i na spekulacije o povratku Dragana Milosavljevića u Humsku.

- Bilo bi mi drago da se vrati, ali ne zavisi sve od nas. To je pravac koji je zacrtao i stručni štab. Lončar i Trinkijeri se jako dobro razumeju u svojoj posao i to ću poštovati. A od njih ću tražiti odgovornost.

Dragan Milosavljević
Dragan Milosavljevićfoto: Starsport©

Crno-beli spremaju budžet sa sledeću sezonu.

- Ove godine smo vratili 1.100.000 evra starog duga, a to su diskontovana potraživanja iz prethodnih godina. Samo za sudski postupak Bori Beravsu iz 2008. smo nedavno platili 6.000.000 dinara. S tim milionom, naš igrački kadar sa stručnim štabom bi koštao oko 2.500.000 evra.

Objasnio je predsednik Partizana šta znači termin „diskontovana potraživanja“.

- Mi smo za 1.100.000 evra otkupili oko 2.700.000 evra duga. Retko je kome to jasno. Struktura duga je podeljena na igrače, banku i ostale poverioce. Došli smo u situaciju da tužimo banku koja sad nama duguje 181.000.000 dinara. Potraživanja igrača i trenera od 3.400.000 evra sveli smo na 1.700.000 evra pregovorima i ostalo je da platimo još 600.000 evra. Tako smo ukupno na razne načine smanjili ukupan dug za 4.200.000 evra. Mi nismo koristili raznorazne trikove kako bi izigrali poverioce, isplatilo nam se što smo otvoreno razgovarali. Povratili smo ugled kod partizanovaca - ističe Mijailović za Kurir.

Mijailović je prokomentarisao i dešavanja u finalnoj seriji ABA lige.

- Tako nešto nisam video nigde u Evropi. Mi nikad nećemo da budemo deo toga, jer šteti svima. Taman da nikad ne napravimo uspeh - istakao je prvi čovek crno-belih.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.