TAKO TO RADI DOKTOR: Željko Obradović rekordni 19. put na fajnal-foru Evrolige! Sada napada jubilarni pehar!
Željko Obradović, Foto: EPA/Toms Kalnins

ČETVRTFINALE EVROLIGE

TAKO TO RADI DOKTOR: Željko Obradović rekordni 19. put na fajnal-foru Evrolige! Sada napada jubilarni pehar!

Fenerbahče je utakmicu počeo serijom 12:3, a do kraja prve četvrtine razlika je dostigla plus 14 - 30:16

Objavljeno: 16:22h

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Žalgiris sa 99:82 i u četvrtfinalnoj seriji sa 3:1 u pobedama obezbedili učešće na fajnal-foru Evrolige u Vitoriji.

Srpskom stručnjaku Željku Obradoviću koji sa klupe vodi turski tim to će biti rekordno 18. učešće na završnom turniru elitnog takmičenja u trenerskoj karijeri. Takođe će pokušati da osvoji i jubilarnu, desetu titulu prvaka Evrope.

Fenerbahče je utakmicu počeo serijom 12:3, a do kraja prve četvrtine razlika je dostigla plus 14 - 30:16, a najzaslužniji za to bio je Bobi Dikson koji je postigao čak 13 poena. Uspeo je Žalgiris da malo smanji razliku do poluvremena - 49:41, ali je to bilo sve. Nastavio je Bobi Dikson da rešeta koš Žalgirisa i pogađao bez promašaja. Pokušali su izabranici Šarunasa Jasikevičijusa da smanje razliku, ali im igrači Fenerbahčea to nisu dozvolili pa su utakmicu završili bez trzavica.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bobi Dikson sa 25 poena, pratio ga je Kostas Slukas sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i 10 asistencija, a Marko Gudurić je dodao 11 koševa. Na utakmici nije igrao Nikola Kalinić koji je povređen. U ekipi Žalgirisa najviše poena postigao je Brendon Dejvis sa 25 poena dok je Nejt Volters upisao 18. Fenerbahče čeka pobednika serije u kojoj se sastaju Efes i Barselona sa kojim će igrati u polufinalu 17. maja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.