ONO JE SRAMOTA ZA KOŠARKU: Ogorčeni Žarko Paspalj komentarisao finale ABA lige!
Žarko Paspalj, bivši košarkaš, Foto: News1/ Dado Đilas

napokon je završeno

ONO JE SRAMOTA ZA KOŠARKU: Ogorčeni Žarko Paspalj komentarisao finale ABA lige!

Paspalj smatra da čelnici Evrolige mogu zbog ovakvih stvari i da okrenu leđa klubovima iz regiona

Objavljeno:

Finalna serija plej-ofa ABA lige je završena.

Crvena zvezda je u finalu bila bolja od Budućnosti sa 3:2 u pobedama, u seriji koja je obilovala incidentima i teškim rečima na obe strane.

Ambasador regionalnog takmičenja Žarko Paspalj je u intervjuu za podgoričke Vijesti naglasio da je stanje katastrofalno i da se mora pronaći neko rešenje, kako se ovakve stvari ne bi događale u budućnosti. Paspalj smatra da čelnici Evrolige mogu zbog ovakvih stvari i da okrenu leđa klubovima iz regiona.

- Tako će biti sve dok vlasnici i predsednici klubova ne pronađu želju i volju da se ovo zaustavi. Druga opcija je da ljudima iz Evrolige sve dosadi, jer ovo je sramota za košarku. Neću da komentarišem što je i kako bilo, ali rešenje mora da se nađe. Prošle sezone nisam bio tu, ali sam čuo šta se dešavalo u finalu. Nastavilo se i ove godine, to nije u skladu sa kvalitetom, a posebno reputacijom košarke u regionu. Ona se makar kao senka pojavljuje zbog ugleda ozbiljnih igrača koji su izašli sa ovih prostora, rekao je Paspalj za „Vijesti“.

Beron na majstorici ABA lige
Beron na majstorici ABA lige foto: Starsport©

Bivši košarkaš ipak ima reči hvale za organizatore takmičenja.

- Proveo sam godinu sa ljudima koji vode takmičenje i prezadovoljan sam kakvi su i kako rade. Posebno sam zadovoljan suđenjem i komesarom Iztokom Remsom, koji radi besprekorno.

Takođe, Paspalj je poručio i ljudima iz Budućnosti da razloge poraza potraže u svojim redovima.

- U finalu bi trebalo da budu takmičarske utakmice, da bude prava konkurencija, ali toga nije bilo. Tri poraza Budućnosti sa toliko velikom razlikom su neočekivana, ali je Zvezda potpuno zasluženo tako ubedljivo trijumfovala. To je izborila ozbiljnom igrom, pristupom i zalaganjem. Zašto je razlika bila takva, na svakom timu je da rekapitulira i da vidi gde je grešio - dodao je Paspalj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.