KLIPERSI ODBILI UDAR RATNIKA: Novi čudesan brejk momaka iz L.A! Harden rešio Jutu i odveo Hjuston u polufinale!
Lu Vilijams je bio najbolji košarkaš na meču, Foto: AP

nba liga, plej-of

KLIPERSI ODBILI UDAR RATNIKA: Novi čudesan brejk momaka iz L.A! Harden rešio Jutu i odveo Hjuston u polufinale!

Šesta utakmica na programu je u petak uveče u Los Anđelesu

Objavljeno: 08:48h

Košarkaši Los Anđeles Klipersa još jednom su načinili veliko iznenađenje, pošto su savladali Golden Stejt u gostima sa 129:121 i tako su smanjili na 3:2 u pobedama u prvoj rundi plej-ofa zapadne konferencije NBA.

Odlično veče imao je i Lu Vilijams, a Klipersi su vodili 81:66 u ranom delu treće četvrtine. Odbili su Klipersi nekoliko naleta domaćih, u poslednjoj četvrtini propustili su dva napada na +10, a onda je usledio novi udar Durenta. Posle zakucavanja Kej-Dija Voriorsi su poveli 118:117 i činilo se da je preokret neminovan.

Međutim, tada na scenu stupa Vilijams - trojka uz faul, zatim dva pogođena šuta iz jako teških pozicija i to je ono što je prelomilo meč.

Najefikasniji kod pobednika bio je izvanredni Vilijams sa 33 poena, uz 4 skoka i 10 asistencija, a malu senku je bacilo 5 izgubljenih lopti. Montrezl Herel imao je jednu od ključnih blokada u finišu, a meč je završio sa 24 poena , 5 skokova i 2 asistencije. Danilo Galinari dao je 26 poena, a Patrik Beverli imao je 17 poena, čak 14 skokova i 5 asistencija. Dvocifren je bio i Džamajkl Grin sa 15 poena.

Kevin Durent predvodio je Voriorse – ubacio je lični rekord u plej-ofu sa 45 poena, uz po 6 skokova i asistencija. Stef Kari imao je 24 poena, 3 skoka i 4 asistencije, a Klej Tompson dao je 22 poena.

Šesta utakmica na programu je u petak uveče u Los Anđelesu.

Košarkaši Jute su poraženi od Hjustona
Košarkaši Jute su poraženi od Hjustona foto: AP

Košarkaši Hjustona savladali su kod kuće Jutu sa 100:93 i tako su se sa 4:1 u pobedama plasirali u drugu rundu plej-ofa na Zapadu.

Nervozna je bila publika u Teksasu, ali u samoj završnici na -1, Juta je propustila dva napada, prvo je Rubio bacio er-bol iz ćoška uprkos tome što nikog nije bilo oko njega, da bi potom Mičel izgubio loptu. Tako je Donovan Mičel potvrdio užasnu partiju kojom je faktički izbacio svoj tim iz plej-ofa ubacio je 12 poena, uz šut iz igre 4-22 (0-9 za tri), uz 6 skokova, asistenciju, ukradenu i 5 izgubljenih lopti.

Posle, pri zaostatku 98:93 na nešto više od 30 sekundi do kraja, Mičel je još jednom šutnuo katastrofalno bez obzira što je bio sam i tada je meč definitivno rešen.

Najefikasniji kod Rokitsa bio je Džejms Harden sa 26 poena uz po 6 skokova i asistencija i čak 4 rampe, blistao je Klint Kapela sa 16 poena, 10 skokova i 3 blokade, a Kris Pol upisao je 15 poena, 8 skokova i 5 asistencija. “Dvocifren“ je bio i Erik Gordon sa 15 poena.

Riki Rubio predvodio je Džez sa 17 poena, 2 skoka i 11 asistencija, najefikasniji je bio Rojs O'Nil sa 18 poena, Dže Krauder upisao je 15 poena i 10 skokova, a Džo Ingls imao je 11 poena, 6 skokova, 9 asistencija i 3 ukradene lopte.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.