KOŠARKAŠ BUDUĆNOSTI SE ŽALIO L'EKIPU: Bio sam uplašen, gađali su nas ciglom, a grupa navijača se zaletela na nas!
Edvin Džekoson i Bili Beron, Foto: aba-liga.com

zapanjen je!

KOŠARKAŠ BUDUĆNOSTI SE ŽALIO L'EKIPU: Bio sam uplašen, gađali su nas ciglom, a grupa navijača se zaletela na nas!

- Šokiralo me je to što se nažalost moji crnogorski saigrači nisu toliko tresli. Rekao sam im - ovo nije sport - rekao je Džekson

Objavljeno:

Košarkaš Budućnost Edvin Džekson se u razgovoru sa francuski L'ekip žalio na dešavanja u majstorici finala ABA lige protiv Crvene zvezde.

Klub sa Malog Kalemegdana je pobedio Budućnost sa 97:54 i osvojio trofej namenjen najboljem timu Jadrana. Meč u Beogradu je kasnio sat vremena zbog ulaska navijača Zvezde na parket, posle čega su košarkaši Budućnosti otišli u svlačionici.

- Čim smo stigli u dvoranu bilo je nasilno. Tako je pomalo na Balkanu, atmosfera je uzbudljiva. Pokazivanje prstiju, uvrede, to se događa na mnogo mesta i dvorana. U ponedeljak uveče su bili ljudi koji su se našli preblizu terenu. Neki su nas gađali loptama. Na izasku iz svlačionice je bilo vrlo nasilno. Gađali su nas upaljačima, pljuvali su, gašali nas novčićima u glavu. Za vreme zagrevanja, oko deset njih je krenulo na nas fizički. Nije bilo ozbezbeđenja između nas i navijača. Bio je tu i navijač koji je na nas bacio stolicu - rekao je Džekson za Ekip i dodao:

-Tokom utakmice, tokom svakog ubacivanja lopte, primali smo pljuvačku po vratu, glavi... Bilo je i uvreda poput "majmune". Kada su odlučili da pomere početak utakmice i kada smo se vratili u svlačionicu, cela cigla je poletela ka nama. Imali smo sreće da nas je promašila - rekao je Džekson, mada su se kasnije pojavile informacije da je to zapravo bila kesa sa kokicama, a ne cigla.

Džekson ističe da nikada pre nije igrao u sličnoj atmosferi.

- Ovo je prvi put da sam prisustvovao da je atmosfera eksalirala do ovog nivoa. Pitam - gde je obezbeđenje? Kada smo prilazili dvorani videli smo stotine redara i radnika obezbeđenja ispred. Što ih nije bilo unutra? Odgovaram svima onima koji su rekli da su doživeli slično u Podgorici. Osuđujem sve. Bio sam uplašen. Posebno kada sam video ljude na parketu. Kada bi neko to uradio u SAD-u, i otišao da pljune igrača na parketu, bio bi osuđen odmah. Drago mi je da me ta cigla nije pogodila u glavu, da sam otišao živ i zdrav kući.

Nije mu bilo jasno kako se njegovi crnogorski saigrači nisu uplašili kao što je on.

- Šokiralo me je to što se nažalost moji crnogorski saigrači nisu toliko tresli. Rekao sam im - ovo nije sport.

Ipak, Džekson ističe da Budućnost nije izgubila zbog paklene atmosfere Pionira.

- Nismo izgubili zbog atmosfere, razbili su nas. A okolnosti nisu pomogle. Čak i da smo dobili, to bi samo pogoršalo probleme. Nismo želeli da igramo utakmicu. Ne možete nekog tako pljuvati. To je neprihvatljivo. Rekli su nam iz lige da ako ne odemo da igramo da ćemo izgubiti 20:0. Dvadeset minuta pre toga nisu bili u stanju da nas učine sigurni - kazao je Džekson i dodao:

-Šta bi se desilo da smo krenuli da dobijamo meč? Ne bi nas niko odbranio. Rekli su nam da će prekinuti meč ako bude novog ubacivanja predmeta na parket. Bilo ih je manje, ali ih je bilo. Predsednik lige je bio tamo. Što se utakmica nije odložila za sutra? Za košarku nije baš lepo to što smo videli - zaključuje Džekson u razgovoru za Ekip

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.