SRPSKA OKUPACIJA NBA: Invazija naših košarkaša na Ameriku, čak osmorica izlaze na draft!
Košarkaška lopta/Ilustracija, Foto: Saša Pavlić Koky

svi bi hteli jokićevim stopama

SRPSKA OKUPACIJA NBA: Invazija naših košarkaša na Ameriku, čak osmorica izlaze na draft!

Rane prijave, koje mogu da budu povučene od igrača ili njihovih zastupnika najkasnije do 10. juna, su podnela 233 košarkaša

Objavljeno:

NBA draft na kome klubovi iz najjače lige sveta biraju pojačanja za narednu sezonu zakazan je za 29. jun u Bruklinu.

Rane prijave, koje mogu da budu povučene od igrača ili njihovih zastupnika najkasnije do 10. juna, su podnela 233 košarkaša, od toga 175 sa američkih koledža, dok 58 njih nastupa van teritorije SAD. Među njima našlo se i osam srpskih igrača.

Crvenu zvezdu predstavljaće bek šuter Zoran Paunović, momak rođen 2000. godine i dve godine stariji krilni centar Boriša Simanić.

Na NBA draftu od srpskih klubova rekorder je Mega Bemaks koji je poslao čak tri svoja košarkaša preko Atlantika.

To su bek šuter Andrij Marjanović rođen 1999. godine, Marjanovićev vršnjak koji igra na poziciji krila Nikola Mišković i krilni centar Filip Stanić rođen1998. godine.

Tu su još nisko krilo Dalibor Ilić rođen 2000. godine koji nastupa za Igokeu, krilni centar Filip Petrušev (2000. godište, član Gonzage) i krilo Nikola Nik Popović rođen 1997. godine koji nastupa za Boston koledž.

Na draftu timove iz regiona predstavljaće Francuz Adam Mokoka koji igra za Mega Bemaks, njegov saigrač Crnogorac Ognjen Čarapić, član Cedevite Darko Bajo, Goga Bitadze iz Budućnosti, Mate Kajžić iz Splita, Toni Nakić iz Šibenika i Luka Šamanić iz Olimpije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.